Özel Başakşehir Koleji'nde düzenlenen Okuma Şenliği, duygu dolu anlara ev sahipliği yaptı. İngilizce ve Türkçe şarkıların şiir dinletileri ile desteklendiği okuma şenliğinde, öğrencilerin performanslarını izleyen anne ve babaları gurur dolu anlar yaşadı.

‘’HER ÇOCUK GELECEĞE UMUT OLUR’’

Etkinliğin açılış konuşmasını, Başakşehir Koleji Birinci Sınıf Öğretmeni Halise Yılmaz gerçekleştirdi. Etkinliğin mimarlarından biri olan Yılmaz, öncelikle anne ve babaları tebrik ederek sözlerine başladı. Her çocuğun ülkenin geleceğine dair bir umut olduğuna dikkat çeken Yılmaz, ‘’Çocuklarını bugüne dek yetiştiren siz değerli velilere, desteklerini esirgemeyen öğretmen arkadaşlarıma ve okul yönetimimize çok teşekkür ederim. Her birinci sınıf, benim için yeni bir heyecan ve yeni bir başlangıç. Her çocuk geçmişin yorgunluğunu örter, geleceğe umut olur. Bana göre bu umut yaşamaktır ve umutsuz yaşanılmıyor. Biliyor ve inanıyoruz ki çocuklarımızın temel eğitimi, ülkemizin geleceğidir. Hepimiz buna inanarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.’’ dedi.

MİNİKLERİN KORO PERFORMANSI BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Öğretmen Halise Yılmaz’ın konuşmalarının ardından şenlik, minik öğrencilerin koro eşliğinde İngilizce ve Türkçe şarkıları seslendirmesi ile başladı. Ardından şiirlerle meslekleri tanıtan öğrenciler, salondaki ebeveynlerinden büyük beğeni topladı. 

‘’SİZLERİ TEK TEK KUTLUYORUM’’

Program sonrası Başakşehir Koleji Genel Müdürü Mehmet Demirbaş söz aldı. Programda emeği geçen başta sınıf öğretmeni Halise Yılmaz olmak üzere herkese teşekkürlerini ileten Demirbaş, bir eğitimci olarak programdan büyük keyif aldığını dile getirdi. Demirbaş, ‘’Bu güzel programdan ben çok keyif aldım. Sizleri tek tek kutluyorum. Harikaydınız. Bu tarz programları yüzlerce defa icra ettik ama çocuklar genelde ezberlerler. Çünkü bu zaman diliminde harflerin hepsi bitmez ve bu harfler bitmediği için kelimeleri çocuklara ezberletiriz. Fakat bu programda çocuklarımız kağıttan okudular ve gerçekten hak ettiler.’’ Dedi.

‘’BU ÜLKENİN GERÇEKTEN DURUŞU OLANA İHTİYACI VAR’’

Ardından minik öğrencilere öğütler veren Demirbaş, ‘’Okumak yazmak çok önemli bir şey fakat okur-yazar olmak kadar değil. Evet çocuklar, biz büyükler de okuyup yazabiliyoruz fakat birçoğumuz okur-yazar kalmıyor. Umuyoruz sizler bugün okumayı, yazmayı öğrendiğiniz gibi her zaman okursunuz ve her zaman yazarsınız. Bu ülkenin okuyana yazana ihtiyacı var. Duyana, duyduğunu aktarana değil, gerçekten duruşu olana ihtiyaç var.’’ Diyerek konuşmasını noktaladı.

Birinci Sınıf Öğretmeni Halise Yılmaz'a Okul Müdürü Aylin Arda tarafından çiçek takdim edilmesi ile devam eden okuma şenliği, güne özel hazırlanan pasta kesimiyle sona erdi.