Kapaklı Gazetesi - Başakşehir Okulları, dünyada pandemi haline gelen Koronavirüs (COVID-19’e karşı okul genelinde ilaçlama ve dezenfektasyon çalışmaları gerçekleştirdi.

Dünyada birçok Avrupa ülkesinde salgın boyutuna ulaşmış olan Koronavirüs hastalığının ülkemizde de görülmesi ile birlikte eğitim kurumlarında dezenfektasyon çalışmaları başladı. Öğrencilerin hijyenik ve steril bir ortamda eğitim görmesi için harekete geçen Başakşehir Okulları da, eğitim binası ve ortak kullanım alanlarında dezenfektasyon işlemleri gerçekleştirdi.

‘’TÜM ÇALIŞANLARA HİJYEN EĞİTİMİ VERİLDİ’’

Konuyla ilgili açıklama yapan Başakşehir Okulları İşletme Müdürü Fatih Demir, ‘’Dünya genelini etkisi altına alan Corona Virüs (Covid-19) salgınına karşı okulumuzda Mart ayı başından beri üst seviyede önlemler alınmaktadır. Başakşehir Okulları olarak okulumuzdaki tüm öğrenciler, öğretmenler ve diğer tüm çalışanlara sağlık ekibimiz tarafından gerekli kişisel hijyen eğitimi verildi. Okulun belirli alanlarına yerleştirilmiş olan el antiseptiklerinin doğru kullanımı ile ilgili bilgilendirme talimatları asıldı. Genel hijyen konusunda çalıştığımız şirket ve eczanelerle işbirliği içinde, yüzey dezenfektanları ile sıra, kapı vs. tüm yüzeylerin temizliği için çalışmalarımız kontrollü bir şekilde devam etmektedir. Okulumuzun genel dezenfeksiyonu için nano gümüş-iyon teknolojisi kullanılarak ilgili tedbirler arttırılmıştır. Yine nano teknoloji ile UV ışınlama kullanılarak dezenfekte süreci devam ettirilmektedir. Ara tatil boyunca dezenfeksiyon işlemlerinin devam edeceğini belirten Fatih Demir, servislerimizde de bu konuda tedbirler alınmış olup uzman ilaçlama ekibi tarafından dezenfektan işlemi yapılmıştır.’’ dedi.