İlçemizin ilk özel okullarından olan Başakşehir Okulları, yeni konseptini ve eğitim anlayışını kamuoyuna duyurmak amacıyla 13 Mart Çarşamba günü bir basın toplantısı düzenledi. Gerçekleşen toplantıda Başakşehir Okulları Genel Müdürü Mehmet Demirbaş'ın yanı sıra, Başakşehir Okulları İlk-Ortaokul Müdürü Aylin Arda, Başakşehir Okulları Rehberlik ve Psikolojik Danışmanları Gamze Koçak ve Ceylan Düştü, Başakşehir Okulları Halkla İlişkiler Sorumluları Fikriye Gülverin ve Gamze Sal hazır bulundu.

''DÜŞÜNEBİLMELERİNİ VE SORU SORABİLMELERİNİ AMAÇLIYORUZ''

Toplantıda eğitim misyonlarını tamamen yenilediklerini ve öğrencilere bilgi almayı sevdirmeyi amaçladıklarını söyleyen Başakşehir Okulları Genel Müdürü Mehmet Demirbaş, ''Öğrencilerimizin öğrendiklerinin hayatta karşılığı yoksa öğrenemeyeceğini düşünüyoruz. Dolayısıyla Başakşehir Okulları'nın en öne çıkan farkı bu olmalı. Ayrıca yeni kampüsümüz sayesinde öğrencilerimize bir okuldan çok yeni bir yaşam alanı sunacağız. Çocukların özgürce düşünebilmelerini ve aynı zamanda soru sorabilmelerini amaçlıyoruz. Düşünün; bir Aziz Sancar olmasaydı şu an Nobel ödülüne sahip olmuş bir bilim insanımız olmayacaktı. Buradan yola çıkarak çocuklarımıza diyoruz ki neden ikinci bir Aziz Sancar olmasın? Biz sanatı, sporu, bilimi aynı zamanda çocuklarımıza niçin vermiyoruz? Yani sadece sınav odaklı bir eğitim sistemi uygulamayacağız.'' dedi.

''31 TEMMUZ'DA AÇILACAK''

Yeni eğitim kampüslerinin açılışı için geri sayımı başlattıklarını müjdeleyen Müdür Demirbaş, kampüsün 31 Temmuz'da açılacağını ifade etti. Kampüsün özellikleri hakkında da bilgiler paylaşan Demirbaş, ''Kapaklı ilçesi Pınarça Köy yolu üzerinde, doğa ile iç içe yaklaşık 11 bin metrekarelik kapalı alana sahip, öğrencilerin her türlü ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte; kapalı spor salonu, açık spor alanları, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise eğitim binalarından oluşan Başakşehir Okulları, benzersiz fiziki yapısı ile çevresinde tek özel okul olarak inşa edilmektedir. Okulumuz 40 derslikli,açık ve kapalı spor sahası, yaklaşık 360 kişilik konferans Salonu, açık alanda bulunan amfi tiyatrosu, 17 atölye ve tam donanımlı laboratuarları ile şehrin trafik karmaşasından uzak, doğanın içinde,öğrencilerin huzur ve güven içinde, ileri teknoloji ile eğitim görmelerine imkân sağlayacak fiziksel donanıma sahiptir.'' ifadelerini kullandı.

''KENDİMİZİ KEŞFETMEK İÇİN ÖĞRENİRİZ''

Öğrencilerin toplu bir eğitimden geçirilmesine karşı olduklarını ve her birinin bireysel özelliklerini gün yüzüne çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Müdür Demirbaş, ''Başakşehir Okullarında, öğrenciler ayrı birer birey olarak kabul edilmektedir. Her öğrenci tek tek ele alınır, bireysel ihtiyaçları ve birbirinden ayrılan özellikleri belirlenerek, ihtiyaca yönelik öğrenciye uygun planlamalar yapılmaktadır. Onları eşsiz kılan, diğer öğrencilerden ayıran kişiliklerini, yeteneklerini ve ilgi alanlarını keşfetmelerine rehberlik etmek amaçlanmaktadır. Çağımız değişim, üretkenlik, bilim ve teknoloji çağıdır. Hızla akan zaman içinde değişimi yönetmek ve zamanın gereklerini yerine getirmek bir okulun en önemli vazifesidir. Bunu yerine getirirken, yaşamın yaşanarak öğrenildiği ortamları hazır hale getirmek, öğrenmek, araştırma yapmak, bilgiyi uygulamak ve yaşamın her aşamasına dahil etmek gerekmektedir. Bu amaçlar doğrultusunda Başakşehir Okulları’nda her türlü imkan hazır hale getirilmektedir. Merkezi sınav sonuçları ile akademik başarıyı her yıl zirvede tutan Başakşehir Okulları, “Sadece sınav başarı için değil; hayata hazırlanmak, kendimizi keşfetmek için öğreniriz” prensibini ilke edinmiştir.'' diye konuştu

5 YABANCI DİL EĞİTİMİ VERİLECEK

Yabancı dil eğitimine önem verdiklerini de vurgulayan Demirbaş, ''Okulumuzda İngilizce ve İkinci yabancı dil olarak da Almanca dillerinde eğitim verilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretim programları ile tam bir uyum içerisinde uygulanan programın yanı sıra gelecek öğretim döneminde Rusça, Çince ve İspanyolca da seçmeli ders olarak uygulanacaktır. Başakşehir Okullarında uluslararası standartlarda verilen dil eğitimi konusunda uzman öğretmenlerle çalışılmaktadır. Okulumuzda sınıf seviyesine göre farklı dil eğitim programları planlanmakta ve etkinlikler uygulanmaktadır.''

''ÖĞRENCİLERİMİZ EN UYGUN EĞİTİM İLE GELİŞMESİNİ AMAÇLIYORUZ''

Eğitim sürecinde öğrenci psikolojisinin de önemli olduğunu belirten Demirbaş, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü; ''Öğrencilerimizin potansiyelini biliyoruz. Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri eğitim sürecindeki tüm öğrencileri kapsar. Tüm öğrencilerimize ulaşmak esastır. Her bireyin gelişimi kendi içinde değerlendirilir ve gelişimin sürekliliğine inanarak öğrencilerin kendilerini gerçekleştirmelerini merkeze alarak çalışmalar yapar. Her öğrenciyi kendi profili kapsamında değerlendirerek uygun eğitim yaklaşımı ile gelişimini sağlamayı hedefleyen okulumuz bu bağlamda öğrenci odaklı eğitim anlayışını veli-öğretmen-öğrenci üçgeni ekseninde pekiştirmektedir.''

''ÖĞRENCİLERİMİZİN LİSANSLI SPORCU OLMASINI İSTİYORUZ''

Bilim, sanat, spor aktivitelerinin öğrencilerin gelişimine önemli bir katkısı olduğunun altını çizen Demirbaş, ''Başakşehir Okulları’nda öğrenciler spor, sanat alanlarından en az birine yönlendirilir ve bu alanda veya alanlarda uzmanlaşması sağlanır. Bu sayede başarma duygusunun yanında özgüven kazanma, hoşgörülü olma, iletişim becerilerini geliştirme fırsatı elde etmiş olurlar. Her öğrencimizin lisanslı sporcu olmasını istiyoruz. Her öğrencimizin sanat alanında kendisini geliştirmesine olanak sağlayacağız.  Okulumuz bilimsel gelişmeleri yakından takip eden ve öğrencilerini bu gelişmelerden haberdar eden bir kurumdur. Yeni öğretim döneminde binamızda oluşturulacak bilim sokağımız ile Robotik Kodlama, Stem, Maker alanında yapılabilecek her türlü çalışma hayata geçmiş olacaktır.'' dedi.

''DEĞER EĞİTİMİ ÖNEMLİDİR''

Son olarak öğrencilere değerler eğitimi vererek yalnızca bilgili ve kültürlü değil, ahlaklı nesiller yetiştirmek istediklerini söyleyen Demirbaş, ''Başakşehir Okulları’nda; bir öğrencinin kendini değerli bir kişi olarak hissetmesine, özgüveninin sağlam olmasına, dıştan değil içten denetimli olmasına önem verilir. Başakşehir Okulları’nda “Her çocuk özeldir.” Değerler Eğitimi anaokulundan liseye her kademede sağlıklı ve dengeli bir kişilik oluşmasında önemlidir. Bu bilinçle okulumuzun tüm kademelerinde değerler eğitimi bir bütünlük içinde sunulur.'' diyerek konuşmasını tamamladı. Demirbaş’ın ardından Başakşehir Okulları İlk-Ortaokul Müdürü Aylin Arda, Başakşehir Okulları Rehberlik ve Psikolojik Danışmanları Gamze Koçak ve Ceylan Düştü, Başakşehir Okulları Halkla İlişkiler Sorumluları Fikriye Gülverin ve Gamze Sal tek tek söz alarak okulda alanları ile ilgili yapabileceklerini ve öğrencilere sunacaklarını anlattı.

''DEĞİŞEN SINAV SİSTEMİ EN ÇOK ÇOCUKLARI ETKİLEDİ''

Konuşmacıların ardından basın mensuplarının ''Değişen sınav sistemlerine karşı ne tür bir önlem almayı düşünüyorsunuz?'' sorusuna ilk olarak  Başakşehir Okulları İlk-Ortaokul Müdürü Aylin Arda cevap verdi. Arda, ''Geçtiğimiz yıl böyle bir problemle karşılaştık. TEOG olarak hazırladığımız çocuklarımız birden değişik bir sınav ile karşı karşıya kaldı. Ayrıca sınav tarihinde de değişiklik yapıldı. Okulumuz Milli Eğitim'in yayınladığı örnek soruları inceleyerek, sorunların genel anlamda analiz ve uygulama ile ilgili olduğunu öğrendik. Hemen öğretmenlerimiz ile bir toplantı düzenleyerek çocuklarımızı branşına hazırlama kararı aldık. Fakat bu süreçte rehber öğretmenlerimize çok iş düştü, çünkü değişen sistem en çok çocukların psikolojilerini etkiledi. Her öğrenciyle birebir çalışmalarımız sonucu iyi bir yerleşim oranı yakaladık.'' dedi.