Kapaklı Gazetesi - Geçtiğimiz günlerde hafta sonu kurslarına start veren Başakşehir Okulları, atölyelerini kendi öğrencilerinin haricinde tüm bölge halkının da katılımına açtı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başakşehir Okulları Atölye Koordinatörü Fatih Çakar; “Başakşehir Okulları olarak, okulumuzda öğrencilerimizin 21.yy becerileri ile beraber yetişebilmesi adına elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Gelecek ile şu an arasında köprü olacak nitelikte uygulamalı eğitim alanları planlıyoruz. Okulumuzda bilimden sanata, teknolojiden spora bu alanlarla ilgili 16 farklı atölye uygulaması ile çalışmalarımıza başlamış durumdayız. İlerleyen süreçte bu sayı 25’in üzerine çıkacak ve derslerle entegrasyonu tamamlanmış olacaktır. Öğrencilerimizin derslerde daha aktif olmaları, yaparak-yaşayarak öğrenmeleri ve öğrenmeyi daha kalıcı kılmaları için kurumumuzda atölye çalışmalarını aktif olarak kullanmaktayız.’’ dedi.

‘’İLGİ DUYAN HERKESE İLHAM VERSİN İSTEDİK’’

Kurslar hakkında bilgi veren Çakar, ‘’Kurumumuzda atölye sistemi 2 ayrı atölye kurgu üzerine inşa edilmiştir. 1.si Başakşehir İnovasyon ve Bilim Merkezi, 2.si de Beceri-Yetenek Atölyeleri. İnovasyon Merkezimizde öğrencilerimizi geleceğe hazırlarken, Beceri-Yetenek Atölyelerimizle onlara hayatın içinden deneyimler sunuyoruz. Gastronomi Atölyemizle onlara gerçek bir mutfak deneyiminin, Estetik Sanatlar Atölyemizle kil-çamurun eşsiz güzellik ve tasarım dünyasının, Ebru Atölyemizle sanatın zarafet, sabır ve inceliğinin kapılarını açıyoruz. Bunların bir örneğini de hafta sonu kursları olarak tüm Çerkezköy öğrencilerimizin kullanımına açtık. Kendi bünyemizde aktif olarak kullandığımız atölye çalışmalarımız, bu alana ilgi duyan herkese ilham versin, başkaları tarafından da deneyimlensin istedik.’’ dedi.

‘’TALEPLERE GÖRE YENİ KURSLAR AÇACAĞIZ’’

İlerleyen süreçte yeni kurslar açmayı planladıklarını dile getiren Çakar, ‘’Öğrencilerimiz Spor, Müzik, Robotik-Kodlama gibi alanlarda yeteneklerini geliştirmek üzere bu hafta sonu ilk çalışmalarını gerçekleştirdiler. İlgi duydukları alanlarla alakalı olarak profesyonel çalışmalara adım atmanın heyecanını yaşadılar. Şimdi temel atölye çalışmaları ile başladığımız hafta sonu kurslarımızda ilerleyen süreçlerde ve taleplere göre farklı alanlardaki kurslarımıza da açmış olacağız.’’ İfadelerini kullandı.