Kapaklı Gazetesi - Özel Başakşehir Okulları koronavirüs salgını sürecinde fedakârca görev yapan sağlık çalışanlarına destek olabilmek amacıyla siperlik maske üretimi başlattı.

Koronavirüs (COVID-19) her geçen gün daha fazla insanı etkilemeye davam ediyor. Sağlık çalışanlarının koronavirüs salgınından toplumun geri kalanından daha fazla etkilediğini vurgulayan Başakşehir Okulları Atölye Koordinatörü Fatih Çakar, ‘’MAKER – ROBOTİK Atölyemiz bünyesinde sahip olduğumuz 3 boyutlu yazıcılarımız ile medikal parçalara, araç ve gereçlere ihtiyaç duyan hastaneleri desteklemek ve kişisel korunma ihtiyacına 3 boyutlu yazıcı teknolojileri ile cevap verebilmek için COVID-19 ile Mücadelede Kolektif Üretim Hareketi’yle üretime başladık.’’ dedi.

‘’İLERİ SEVİYE BİR KORUMA SAĞLIYOR’’

Maskelerin üretiminden ve kullanımından bahseden Çakar, ‘’3 boyutlu yazıcı kullanıcıları olarak koruyucu siperin plastik aksamını üretiyoruz. Bu maskenin 2 plastik parçası bulunuyor. Ürettiğimizin plastik parçanın üzerine steril edilebilir şeffaf asetat malzeme takılıyor. Bu şekilde hastayla birebir muhatap olan sağlıkçıların yüzlerinin tamamını önden gelecek etkilere karşı koruyor. Sağlık çalışanlarımızla hastanın arasında nefes temasını önleyecek şeffaf bir duvar çekilerek maskeye göre daha ileri seviye bir koruma sağlanmış oluyor.’’ İfadelerini kullandı.

Bu salgın devam ettiği müddetçe üretimlere ara vermeyeceklerini belirten Fatih Çakar, sağlık çalışanlarına görevlerinde kolaylıklar diledi.