Kapaklı Gazetesi - Başakşehir Okulları 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı vizyonu çerçevesinde ‘Eko-Okullar Projesi’ni başlattı.

Başakşehir Okulları doğaya olan saygısını ‘Eko Okullar Projesi’ ile taçlandırdı. Başakşehir Okulları Fen Bilimleri öğretmeni Nurcan Yılmaz, öğrencilere Konferans salonunda ‘’Eko Okullar” projesinden bahsederek çevre eğitimi verdi. Yılmaz, verilen eğitimin ve projenin öğrencilerin tüm yaşamları boyunca kullanacakları başarı ve alışkanlıkları kazandıracağını belirtti. Projeyle ile ilgili açıklama yapan Okul Yönetimi, “Eko Okullar Projelerinin” önümüzdeki günlerde farklı etkinliklerle devam edeceğini dile getirdi.

EKO OKUL NEDİR?

Eko-Okullar Programı okul öncesi ile ilk ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir programdır. Katılımcı yaklaşımıyla okullardaki öğrenciler hem çevresel konularda bilgi edinirler, hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını (STK) çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol alırlar. Program, okullarda ISO 14001/EMAS üzerine kurulmuş bir çevre yönetim sisteminin uygulanmasını da sağlar.