Kapaklı Gazetesi - Özel Başakşehir Okulları, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir etkinlik programı düzenledi. Programda türlü gösteriler gerçekleştiren çocuklar, veliler tarafından alkış yağmuruna tutuldu.

Geçtiğimiz aylarda yeni kampüsüne taşınan Başakşehir Okulları, yeni eğitim merkezindeki ilk bayramını kutladı. Okul yönetimi tarafından kampüsün konferans salonunda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programında, öğrenciler tarafından okunan şiirler ve gerçekleştirilen gösteriler velilerden büyük beğeni topladı.

‘’29 EKİM CUMHURİYETE SARILMAYI GEREKTİREN BİR GÜNDÜR’’

Kutlamalar 1 dakikalık Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Ardından günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştiren okulun Sosyal Bilgiler Öğretmeni Caner Karpuzcular, ‘’Bugün Cumhuriyetin ilanının 96. yılı. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan'ı çocuklara, 19 Mayıs'ı gençlere, 29 Ekim'i ise bütün Türk toplumuna armağan etmiştir. Bizde bu bayramları  o günden bu güne aynı coşku, aynı heyecan ve aynı mutluluk içinde kutluyoruz ve kutlamaya devam edeceğiz. Bugün Cumhuriyetin anlamını her zamankinden daha çok duymayı, 29 Ekim'i bilinçli olarak kutlamayı ona sarılmayı gerektiren bir gündür. Cumhuriyete giden yol toplumumuz için mücadele ve onur doludur. Bu yolun her taşı Türk'ün asil kanı, müthiş özverisi ve sabrı ile doludur. Kurtuluş meşalesini başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere her Türk büyük bir sorumluluk ile taşımıştır. Büyük mücadele ile bu vatanın kutsal toprakları düşman işgalinden kurtarılmış ve adı Cumhuriyet olan meşale sonsuza dek yakılmıştır.’’ dedi.

‘’YÜREKLERİNİZ ATATÜRK, VATAN VE MİLLET SEVGİSİ İLE DOLMALIDIR’’

Karpuzcular; ‘’Cumhuriyet bir yönetim biçimidir. Cumhuriyet milli egemenliğin ve özgürlüğün temelini oluşturur. Cumhuriyet çağdaş, demokratik, laik, genel kültür sahibi, çağın gerektirdiği donanıma sahip, geçmişini bilen geleceğine sahip çıkan haklı ve vicdanı hür nesiller yetiştirmemizi istemektedir. Atatürk, Türk milletinin yapısına en uygun yönetim biçimi Cumhuriyettir demiştir. Sevgili öğrenciler, ulusumuzun geleceğinin sizlerin elinde olacağını bilen Atatürk, 'Gençler Cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak sizlersiniz.' demiştir. Sizler Atatürk önderliğinde yetişen ve bugünlere kavuşan mutlu bir ulusun çocuklarısınız. Işığınızı, gücünüzü ve inancınızı ve Atatürk'ten almalısınız. Yüreklerininiz Atatürk kadar çalışkan ve onun kadar vatan ve millet sevgisi ile dolu olmalıdır. Konuşmamı Atatürk'ün bir cümlesi ile bitirmek istiyorum; Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir." İfadelerini kullandı.

GÖSTERİLER BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Öğretmen Caner Karpuzcular’ın duygu yüklü konuşmasının ardından okulun Müzik Öğretmenleri Didem Doru ve Dilem Koçak tarafından tertip edilen oratoryo gösterisi velilerin beğenisine sunuldu. Program 4/A sınıfı öğrencileri Deren Seçkin, Mustafa Çakar, Asude Topçu, Zeynep Yılmaz, Yağmur Kaya ve Ekin Saygın tarafından ‘Cumhuriyet’ isimli şiirin okunması ile devam etti. Yine 4. Sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Cumhuriyet Kahramanları’ isimli teatral de velileri adeta büyüledi. Melodika ve Halk Oyunları gösterileri ile devam eden kutlamalar, okul tarafından hazırlanan slayt gösterisi ile son buldu. Öğrencilerin sergilediği performansları büyük beğeni ile izleyen veliler ise, çocuklarının bu mutlu anlarını cep telefonu kameraları ile ölümsüzleştirdi.

‘’TÜM ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERE TEŞEKKÜR EDERİM’’

Kutlamaların ardından Başakşehir Okulları Genel Müdürü Mehmet Demirbaş, bir teşekkür konuşması gerçekleştirdi. Genel Müdür Demirbaş, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; ‘’Ben çok keyif aldım. Bugün önemli bir gün. Bugünden şöyle bir anlam çıkartmalıyız; Mustafa Kemal’in çok güzel bir sözü var ‘Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır’ diye. Elbette olmuş. Öğretmenlerimiz her gün yataklarına başlarını koyduklarında ‘Ben bugün işimi yaptım. Muasır medeniyetler seviyesine düşünceye sahip insanlar yetiştirdim’ diyebilmeli. Bizler de ebeveynler olarak bunu söyletmek için çaba göstermeliyiz. Salonumuzda düzenlenen ilk programımız bu anlamlı güne kısmet oldu. Buna rağmen böyle güzel ve anlamlı bir programı çıkaran tüm öğretmen arkadaşlarımıza ve elbette öğrencilere teşekkür ederim.’’