Kapaklı Gazetesi - TEMA’nın başlattığı Ağaç Kardeşliği projesine Başakşehir Okulları da destek verdi. Başakşehir Okulları öğretmenlerinden oluşan bir takım, 42. İstanbul Maratonu'nda TEMA Vakfı için 10 kilometre koşacak.

TEMA Çerkezköy Sorumlusu Nilüfer Ceylan’ın desteği ile projeye ve maratona katıldıklarını belirten Başakşehir Okulları öğretmenleri, öğrencilere doğa sevgisi aşılamanın önemli olduğunu kaydetti. Kaliteli videoları ile günün keyfini çıkartmak için sizleri sitemize bekliyoruz. Projeye destek sağlayan Başakşehir Ailesi öğretmenleri kampanyaya neden destek sağladığını şu sözlerle açıkladı: ‘’Ağaç Kardeşliği projesi kapsamında adım adım koşuyoruz. Ormanlar, bir milletin akciğerleridir. Ormanın olduğu yer oksijen, oksijenin olduğu yerde hayat olur. Bir milletin çocuklarına bırakabileceği en büyük miras, ormanlardır. Her insanın yüreğinde taşıması gereken ilk sevgilerden birisi ağaç sevgisi olmalıdır. Ağaç sevgisi demek, insan sevgisi demektir. Thorton Niven’in de dediği gibi ‘Ağaç dikmek, yapabileceğimiz şeyler arasında bencillikten en uzak olanıdır. Dünyaya çocuk getirmekten de saf bir eylemdir o.’ Bizler de okulumuz olarak doğa sevgisi ve çocuk sevgisini bir araya getirerek bu kampanyaya destek oluyoruz, farkındalık yaratmak için bu maratonda 10 km koşuyoruz!”

‘’İLK 10 TAKIM ARASINDAYIZ’’

Takım kaptanı olarak projenin başında yer alan Başakşehir Okulları İlkokul Müdürü Kıvanç Dizman ise takım olarak ilk 10 takım içerisinde olduklarını belirtti. Dizman, “26 Ekim’den itibaren takımımız etkin bir kampanya yürütmektedir. Kampanyanın ikinci haftasına girerken 204 Kurumsal Takım arasında koşucu sayımız ve ulaştığımız bağışçı sayısı ile ilk 10 takım arasındayız. Topladığımız bağış ile bugün itibariyle yaklaşık 60 çocuğumuzun TEMA Vakfı’nın Ağaç Kardeşliği Projesinden faydalanmasına aracılık ediyoruz. Öğretmenlerimiz öğrencileri için iyilik peşinde yorulmadan adım atarken velilerimiz, ailelerimiz, dostlarımız da küçük bağışları ile bizlere destek oluyor. 23 Kasım’a kadar devam edecek bağış kampanyasında şimdiden bizlere destek olan ve olmaya devam eden tüm doğasever dostlarımıza çok teşekkür ediyoruz.’’ dedi.

Dizman; “Bağışta bulunup destek olmak isteyen tüm yöre halkımız http://ipk.adimadim.org/kampanya/CC65141 adresinden ve 444 03 05 telefon numarası ile okulumuza ulaşarak projeye katkı sağlayabilir” dedi.