Kapaklı Gazetesi - Milli Eğitim Bakanlığının başlatmış olduğu Mesleki Eğitimde 1000 Okul İyileştirme Projesi’ne Tekirdağ’dan 11 okul dahil olurken, Kapaklı’dan da Şehit Kadir Dadaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi projeye dahil olan okullar arasında yer aldı.

Projede Tekirdağ Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri resim ve müzik olmak üzere iki alanda yaşıtları olan 11 okulun öğrencilerine çevrim içi olarak eğitim verecek. Ses icrası, bağlama, gitar ve resim olmak üzere 11 ayrı öğrenci grubuyla yapılacak olan eğitimlere 25 danışman öğretmen rehberlik yapmak üzere tüm çevrim içi derslere katılarak öğrencilere eşlik edecek.

DİZÜSTÜ BİLGİSAYARLA ÖDÜLLENDİRİLECEKLER

Projenin sonunda öğrenciler resim ve müzik alanında hazırladıkları eserleri ortaya koyarak Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilecek olan bir yarışmada sergileyecekler. Etkinlik sonunda yapılacak olan yarışmada resim ve müzik alanında birinci seçilen öğrenciler birer adet dizüstü bilgisayarla ödüllendirilecek. Proje kapsamındaki okullara kütüphane, fizik-kimya-biyoloji laboratuvarı oluşturma, yönetici ve öğretmenlere ilişkin eğitimler ile öğrenci ve velilere yönelik eğitim destekleri vermek gibi pek çok çalışma yer alıyor.

TEKİRDAĞ’DAN DAHİL OLAN OKULLAR

Bakanlığın Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi’ne Tekirdağ’ın 9 ilçesinden 11 okul dâhil oldu. Tekirdağ’dan projeye dahil olan okullar şu şekilde: Çerkezköy’den Veliköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Veliköy Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ergene’den Atatürk Çok Programlı Anadolu Lisesi, Hayrabolu’dan Ergün Korkmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şarköy’den Şarköy 17 Kasım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kapaklı’dan Şehit Kadir Dadaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Malkara’dan Hüsniye Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Saray’dan Kemalpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Mustafa Kemal Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Süleymanpaşa’dan Tekirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Marmaraereğlisi’nden 15 Temmuz Şehitleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi.