Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Tekirdağ KYK İl Müdürlüğü işbirliğinde, bağımlılıkla mücadelede yeni bir aşama daha kaydedildi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Tekirdağ Şube Başkanlığı, TBM; Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim programı kapsamında, İl düzeyindeki kurumlara yönelik başlattığı çalışmaya Tekirdağ KYK İl Müdürlüğünü de dahil etti. Türkiye genelinde örnek alınacak bu projeyle Tekirdağ Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü ile ortaklaşa yeni bir “Bağımlılıkla Mücadele” çalışması hayata geçirildi.

UYGULAMA REHBER EĞİTİMİ VERİLDİ

İki kurum arasında yapılan ortak çalışma ile Tekirdağ KYK İl Müdürlüğü’ne bağlı yurtlarda görevli personel arasından her yurdu temsil edecek bir çalışan Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörü olarak görevlendirildi. Belirlenen bu görevlilere, Tekirdağ Yeşilay Şube Başkanlığınca, Tekirdağ KYK İl Müdürlüğü toplantı salonunda Yeşilay Tekirdağ TBM Koordinatör Formatörü Bingül Uzel tarafından, TBM; Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Uygulama Rehber Eğitimi verilerek, her birinin bulunduğu yurtlarda gerek görevli personele, gerekse kalan öğrencilere eğitim verecek konuma gelmeleri sağlandı.

‘’DAHA KAPSAMLI ÇALIŞMA İMKANI BULACAĞIZ’’

Yapılan eğitim sonunda eğitime katılan 12 kişiye katılım belgeleri takdim edildi. Katılım belgelerinin takdimi sırasında söz alan Tekirdağ KYK İl Müdürü Ülkü Uslu; uzun zamandan beri yapmayı arzu ettikleri bir çalışmanın bugün yapılan eğitim programıyla çok daha anlamlı hale geldiğini, bundan böyle kurum bünyesinde çalışanlardan, yurtlarda kalan öğrencilerimize kadar bağımlılıkla mücadelede daha kapsamlı çalışma imkanı bulacaklarını, bu ortak proje dolayısıyla Tekirdağ Yeşilay Şube Başkanlığına teşekkürlerini ifade ederek, ileriki aşamalarda birlikte çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Tekirdağ Yeşilay Şube Başkanı Şener Çelikayar’da bu ortak çalışma dolayısıyla verdiği olumlu katkı ve işbirliği için Tekirdağ KYK İl Müdürü Ülkü Uslu’ya, onun şahsında çalışanlarına ve katılımcılara teşekkürlerini ifade etti.