Kapaklı Gazetesi - Atık malzemelerin harika sanat eserlerine dönüştürüldüğü “Atma, Düşün, Dönüştür” adlı sergi düzenlenen törenle açıldı. Kapaklı İbni Sina İlkokulu öğrencileri ve velileri tarafından hazırlanan eserlerin görücüye çıktığı sergi katılımcılar tarafından ilgi gördü.

Kapaklı İbni Sina İlkokulu’nda gerçekleşen sergiye Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, AK Parti Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Akın Yılmaz, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katılım sağladı.

“ÇOCUKLARIN GERİ DÖNÜŞÜMÜ İSTEKLİ YAPMALARINI SAĞLAYACAKTIR”

Açılış töreninde konuşan Kapaklı İbni Sina İlkokulu Müdürü Cüneyt Gülten, şunları söyledi: “İbni Sina İlkokulu olarak Eylül ayından beri 7 ülke 18 okul ortaklığında yürütmüş olduğumuz hikayelerle değerler eğitimi etwinning projesinin doğa sevgisi değerini vurgulamak için okul- öğrenci-veli işbirliğinde hazırlamış olduğumuz geri dönüşüm sergisi ve sıfır atık temalı ‘Atma, Düşün, Dönüştür’ programına hoş geldiniz. Küçük yaşta geri dönüşüme karşı gelişecek olumlu tutum ve davranışlar ilerde doğayı seven, içinde bulunduğu çevreye değer veren ve hayat boyu geri dönüşümü hem evinde hem iş yerinde uygulayan ve uygulanmasını teşvik eden yetişkinler olmalarını sağlayacaktır. Doğadaki dengeyi, doğanın döngüsünü ve nasıl işlediğini, bu işleyişin atılan çöp ve atıklarla nasıl bozulduğunu anlamalarına yardımcı olmak, çocukların geri dönüşümü daha bilinçli ve istekli yapmalarını sağlayacaktır. Ve bizim bu süreçteki en somut ve gözle görülür kazancımız bu olmuştur.

“TEŞEKKÜR EDERİM”

Bakanlığımız tarafından başlatılan çevre dostu 1000 okul projesi kapsamında Kapaklı’da proje okulu olarak seçilen okulumuzun bahçesinde bulunan tarım alanının hazırlanması okul bahçemizin yeşillendirilme ve ağaçlandırılmasında desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Belediye Başkanımız Mustafa Çetin’e, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İrfan Danışmaz’a projenin yürütülmesinde ve serginin hazırlanmasında emek veren öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkür ederim.” dedi.

Konuşmaların ardından projenin koordinatör öğretmenleri Burcu Baş ve Rabia Erdem, katılımcılara sergiyi gezdirdi.

Veliler aile içi iletişim konusunda bilgilendirildi Veliler aile içi iletişim konusunda bilgilendirildi