Koleksiyoner Hayri Varol, değişik dönemlere ait 100’e yakın antika eşyadan oluşan özel koleksiyonunu Başakşehir Ortaokulu öğrencileri için sergiledi.

Başakşehir Koleji Drama Öğretmeni Şule Yavuz, ‘Milli Kültürümüzü Tanıtıyoruz’ sloganı altında bir proje başlattı. Öğrencilere ülkemizin geçmişini yakından tanıtmak ve anlatmayı hedefleyen proje kapsamında, 100’e yakında yöresel antika eşya öğrencilerin seyrine sunuldu. Koleksiyoner Hayri Varol tarafından toparlanan koleksiyonda 1900’lü yıllara ait anadolunun çeşitli yörelerinden toplanan türlü antika eşya sergiye çıktı.

‘’EĞİTİMİMİZİN HAKKINI VERMEYE ÇALIŞIYORUZ’’

Çocuklara milli değerler kazandırmak için böyle bir sergi tertiplendiğini dile getiren Başakşehir Koleji Genel Koordinatörü Mustafa Dursun, ‘’Milli manevi değerlerimizi tanıtmak için öğrencilerimize böyle bir sergi açmayı düşündük. Konuyla ilgili de Hayri Varol’un böyle bir koleksiyonu olduğunu bildiğimiz için ricada bulunduk. Kendisi konudan çok mutlu oldu ve hatta gelip kendisi bizzat anlatmak istedi. Güzel ve eğlenceli bir şekilde atalarımızın kullandığı malzemeleri çocuklarımız tanımış oldular. Bu sergimiz bir müze gezmek kadar faydalı oldu ve çocuklarımızın hoşuna gitti. Eğitimimizin hakkını vermeye çalışıyoruz. Bu noktada bizlere yardımcı olan Hayri Varol Bey’e teşekkür ederiz.’’ Sözlerini kaydetti.

‘’ÖĞRENCİLERİMİZ DAHA İYİLERİNİ İCAT EDECEKLER’’

Koleksiyoner Hayri Varol, öğrenciler için yapılan bu sergide koleksiyonunun kullanılmasından mutlu olduğunu dile getirdi. Bu eşyaları, öğrencilere ilham olması için getirdiğini söyleyen Varol, ‘’ Bu eserler, geçmişteki yıllarda kullanılmış eserler. Tarihte bu eserleri atalarımız kullanmış ve şuanda daha işlevselleri icat olduğu için bir kenara bırakmışlar. Ben eminim ki bunları gören, bilen ve tanıyan öğrencilerimiz daha iyilerini icat etmek için çalışacaklardır.’’ dedi.

‘’BİZ BU ESERLERİ TANIMAYANLARLA TANIŞTIRDIK’’

Koleksiyonunun ilk defa böyle bir sergide yer aldığını sözlerine ekleyen Varol, ‘’Zaten bu işin koleksiyoneriyim ve uzun yıllardan beri kendime, aileme ve yakın çevreme ait eşyaları biriktirdim. Bu eşyalar işyerimde tahsis ettiğim bir odada duruyorlar ve ilk defa bu şekilde görücüye çıkarttım. Çok hoşuma gitti çünkü bu eşyaların bir odaya kapatmaktan öte bir görevi olmalıydı. Geçmişi anımsamak çok güzel bir şey fakat biz bugün burada bunları hiç görmemiş çocuklarla tanıştırdık. Bu bence daha da anlamlı oldu. Tarihe köprü kurmak dedikleri bu olsa gerek. Bu sergide bana ve eserlerime yer veren değerli Mustafa Hocama teşekkür ederim. ‘’ ifadelerini kullandı