Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Emine Penbeten Adal Anaokulu, düzenlediği sanat sergisinde hem şiddet vakalarını protesto etti, hem de anaokulu öğrencilerinin eserlerini sergiledi.

Sergi, 7 Aralık Salı günü saat 14.00’da Corner Park AVM’de gerçekleşti. Düzenlenen sanat sergisine Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Okul Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri ve veliler katıldı.

“EĞİTİM SEVİYESİ GELİŞEN TOPLUMLARDA ŞİDDET DÜŞÜK SEVİYELERDE”

Programda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Şiddetin önüne bugün gelişmiş ülkeler dahi geçemiyorlar. Tabii ki istatistiklere göre eğitim seviyesi gelişmiş olan toplumlarda şiddet daha düşük seviyelerde. Bu da bizim ilçemize örnek olacak bir durum. İlçemiz çok hızlı göç alarak büyümüş, hem ekonomik, hem sosyal, hem de kültürel anlamda sorunları ile beraber büyümüş bir yer. Bu da benzer suç unsurlarının ilçemizde yaşanmasına sebebiyet veriyor. Bununla ilgili hem Kaymakamlık ile, hem de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile farklı uygulamalar yapmaya gayret ediyoruz. Bugün okulumuzun ve öğrencilerimizin böyle bir farkındalığı ortaya koyması bizim için çok önemli.” dedi.

“KADIN SIĞINMA EVİ PROJEMİZ VAR”

Kadınlara yönelik şiddeti engellemek için projeler hazırladıklarını söyleyen Başkan Çetin, “Şiddet sadece bireye değil. Doğaya, hayvanlara ve hatta kamu eşyalarına bile uygulanabiliyor. Örneğin belediye olarak sunduğumuz birçok hizmetlere bazı kişilerin zarar verdiğini görebiliyoruz. Kadınlarımıza yönelik şiddetler oldukça fazla. Bu nedenle Kapaklı Belediyesi olarak Kadın Sığınma Evi projemiz var. Bu bir kültür meselesi. Hepimize birey olarak, toplum olarak görevler düşüyor. Bu tarz etkinliklerde yerel yöneticiler olarak her zaman yanınızda olacağız.” ifadelerini kullandı.

“AİLEMİZDEN BİR TIP PROFESÖRÜ BİR SANAYİCİ ÇIKTI”

Akabinde Emine Penbeten Adal Anaokulu’nun yapılmasında katkı sağlayan hayırseverlerden Gürdal Adal bir konuşma gerçekleştirdi. Anaokulunun başarılı projelere imza attığını belirten Adal, “Bu organizasyonu düzenleyen herkese çok teşekkür ediyorum. Annem Emine Penbeten Adal bir öğretmendi. Evlendiği zaman mesleğini bıraktı. Babam da askerdi. Bu aileden bir tıp profesörü, bir de sanayici çıktı. Eğitim bu açıdan çok önemli. Emine Penbeten Adal Anaokulu’nun ise eğitimde önemli bir yeri var. Bölgedeki birçok anaokulundan daha iyi eğitim veriyor. Öğretmenlerimize bu noktada çok büyük bir iş düşüyor. Hepsine teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Gürdal Adal ve Salim Buyruk’a plaketleri takdim edildi. Akabinde sanat sergisinin kurdelesi kesildi ve protokol mensupları tarafından öğrencilerin eserleri incelendi.