Kapaklı Gazetesi - Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ortaklığını yürüttüğü e-Twinning projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Okulun koordinatörlerden biri olduğu “Dear Passengers” (Sevgili Yolcular) adlı projede “Uluslararası Tanışma Günü” toplantısı yapıldı.

Türkiye koordinatörlüğünü, Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Bahtışen Yıldırım’ın, yurtdışı koordinatörlüğünü ise Portekiz’den Dil ve Edebiyat Öğretmeni Maria da Luz Costa da Costa Parreira’nın yürüttüğü “Dear Passengers” projesinin tanışma günü toplantısı oldukça ilgi gördü.

MART AYINDA SONLANACAK

Proje başladığından beri “e-Twinning Twinspace Platformu” üzerinden e-Güvenlik kapsamında paylaşımda bulunan öğrenciler ilk kez canlı bağlantı ile tanışma fırsatı buldular. 52 kişinin katılımı ile gerçekleşen toplantı, öğretmen ve öğrencilerin kendilerini tanıtması ile başladı. Katılımcılar arasında oluşan pozitif atmosfer toplantıyı eğlenceli hale getirdi. Toplantının bir diğer amacının da küresel olarak kutlanmaya başlanan “9 Şubat Güvenli İnternet Günü” ile ilgili bir etkinlik yapmak olduğu vurgulandı. Bu doğrultuda öğretmenlerin önceden düzenlediği “ Kahoot” etkinliği ile öğrenciler hem kıyasıya yarıştı hem de internet güvenliği hakkında sorular çözüp doğru bildikleri yanlışları görmüş oldular. Toplantıda aynı zamanda canlı olarak tanışmanın, sohbet etmenin ve yarışmanın motivasyonu, olumlu yönde arttırdığı belirtildi. Öğretmen ve öğrencilerin çalışmalarına devam ettiği, “Dear Passengers” (Sevgili Yolcular) adlı projenin Mart ayında sonlanacağı kaydedildi.

6 ÜLKE PROJEYE ORTAK OLDU

2020 yılının Ekim ayında başlayan projede yer alan isimler şu şekilde; Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Tugay Özalp, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Aziz Kocataş, İngilizce Öğretmeni Neslihan Dilek. Kilis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Canberk Özlü. Sakarya/ Karasu Atatürk Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Duygu Bal, Şırnak / Silopi Hacı Mehmet Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi Rehber Öğretmeni Eser Karal. Bu isimlerin de ortaklığında yürütülen e-Twinning projesinde, aynı zamanda İtalya’dan 3, Portekiz’den 2, Yunanistan’dan 1, Romanya’dan 1, Polonya’dan 1 olmak üzere toplam 6 farklı ülkeden proje ortağı bulunmaktadır.