Kapaklı Gazetesi - 'Kitapsız Kütüphane Kalmasın' projesi kapsamında Kapaklı Anadolu Lisesi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Z Kütüphanesine bağışlanan kitaplar, törenle okul yönetimine teslim edildi. Törende konuşan Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, “İlçemizde 38 kütüphaneye yaklaşık 100 bin kitap kazandırmak istiyoruz.” dedi.

Kapaklı Anadolu Lisesi’nde düzenlenen programa Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz ve okul yönetimi katıldı.

“KAPASİTELERİ ARTTIRMALIYIZ”

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan kitap bağışlama kampanyası kapsamında çalıştıklarını söyleyen Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, “İlçemizde 8 kütüphane tamamlandı. 14 kütüphanede de sona gelindi. İlçemizde 38 resmi okul var. 38 kütüphanenin kitap ihtiyacının karşılanması için böyle bir kampanya başlatıldı. 38 kütüphaneye yaklaşık 100 bin kitap kazandırmak istiyoruz. 24 okulumuzun kütüphanesinde kitaplar var fakat biz mevcut kapasiteleri de arttırmalıyız.” ifadelerine kullandı.

“HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİRİZ”

Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır da, kampanyayı desteklediklerini söyleyerek, “Kısa sürede 50 bin kitabı tedarik ederek kütüphanelerimize kavuşturmalıyız. Öğrencilerimizden de bu kitapları okuyarak bu kampanyaya destek olmalarını istiyoruz. Burası nitelikli bir okul, o yüzden beklenti de çok fazla. Burada normalden biraz daha fazla kitap okumalısınız. Bizler idareci olarak her türlü desteği vereceğiz.” dedi.

“OKUYAN KAPAKLI DİYORUZ”

Kaymakam’ın ardından konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ise, ‘Okuyan Kapaklı’ sloganı ile birçok proje yaptıklarını ve başlatılan bu kampanyaya da destek olacaklarını söyledi. Başkan Çetin, “2019 yılında düzenlenen kitap fuarına ciddi bir katılım olmuştu. Bu yıl bir fuar daha yapacağız. Bu fuarlar aracılığı ile hedefimiz olan rakama çok çabuk ulaşırız. İnşallah kütüphanelerimiz kitapsız kalmaz. Belediyemizin de kütüphanesinde 10 bini aşkın kitap var, bizler ‘Okuyan Kapaklı’ sloganı ile gençlerimizi kütüphanelerimize davet ediyoruz.” Açıklamalarında bulundu.

Konuşmaların ardından proje kapsamında toplanan kitaplar, okul yönetimine teslim edildi.