Kapaklı İlçe Sağlık Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen Bisiklet Şenliği’nin bu yıl ilki gerçekleştirildi. 24 Nisan Çarşamba günü saat 12.00’da Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin okul bahçesinde start alan etkinliğe; Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Kapaklı İlçe Sağlık Müdürü Dr. Çisem Uslu, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katılım gerçekleştirdi.

 ‘’SPORU ÖZENDİRMEK İÇİN YÜKLENDİĞİMİZ MİSYONUN FARKINDAYIZ’’

Etkinlik dolayısıyla açıklamalarda bulunan Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Cengiz Vural, ‘’Örgün öğretime devam eden 969, çıraklık bölümüne devam eden 45, açık meslek bölümünde ise 96 öğrencimizin olduğu okulumuzda, gençlerle beraber güzel bir etkinlik daha gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşamaktayız. Sporu özendirmek için okulların yüklendiği misyonun farkındayız. Emeği geçen herkese teşekkürü bir borç bilirim.’’ dedi.

7 KİLOMETRE KATETTİLER

Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bisiklet Kulübü’nün organize ettiği etkinliğe 300 öğrenci katıldı. Gençlerin uyuşturucu ve diğer zararlı alışkanlıklardan uzak durmasını sağlamak, sağlıklı yaşama teşvik ve spor alışkanlığı kazandırma amaçlı düzenlenen etkinlikte; yaklaşık 7 kilometrelik bir mesafe bisikletlerle geçildi.  Kazak Gölü Mesire Alanı’na kadar süren etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

‘’BİSİKLETE BİNMEYİ TAVSİYE EDİYORUM’’

Etkinlik sonrası gençlere hitap eden Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, ‘’Etkinliğimiz çok güzeldi, sizleri tebrik ediyorum. Bizler de sizlere eşlik ettik. İnşallah bundan sonra geleneksel hale getireceğiz. Ayrıca siz genç arkadaşlarıma bisiklete binmeyi tavsiye ediyorum.’’ İfadelerini kullandı.