2018-2019 eğitim öğretim yılının birinci döneminin tamamlanmasıyla birlikte ilçemizde 22 bin 840 öğrenci karnelerini alarak sömestr tatiline girdi. İlk dönemin son gününde Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz Kapaklı Cumhuriyet İlkokulu’nda öğrencilerle buluşarak karnelerini verdi. 

‘’ÇOCUKLARIMIZ TATİLİ HAK ETTİ’’

Okulun birinci sınıf öğrencilerine karnelerini takdim eden Danışmaz, hediyelerini vererek sınıfları gezdi. İlk kez karne heyecanını tadan öğrencilere başarılar dileyen Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, ‘’Cumhuriyet İlkokulumuz son dönemde güzel çalışmalara imza atan başarılı bir okulumuz. Bugün çocuklarımız, velilerimiz ve bizler çok mutluyuz. Birinci dönemi başarılı bir şekilde tamamladık ve çocuklarımız bu tatili hak ettiler.’’ dedi.

‘’VELİLERİMİZİN YARDIMI ÇOK ÖNEMLİ’’

Müdür Danışmaz, ‘’‘’Ben de bir zamanlar birinci sınıflara eğitim vermiştim. Gerçekten çok zor ve siz velilerimizin bu konuda bize yardımı çok önemli. Çünkü çocuklarımız evdeki paylaşma ortamından daha sosyal bir çevreye kazandırılıyor. Burada kurallar çerçevesinde hareket etmeleri gerekiyor. Bu çocuklarımız büyüyecek ve kim bilir belki yarın aralarından ülkemizin, bölgemizin yöneticileri çıkacak.’’ İfadelerini kullandı.

‘’İKİLİ EĞİTİMİ BİTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ’’

Ayrıca sene sonuna kadar Cumhuriyet İlkokulu’nda tekli eğitime geçileceğini de müjdeleyen Danışmaz, ‘’Cumhuriyet İlkokulumuz okul ve veli işbirliğinin çok yüksek olduğu bir okul. Şuana kadar 4 sınıfımızı yeniledik ve okulumuzun çehresini değiştirmeye devam ediyoruz. Ayrıca okulumuz, dönem sonuna kadar tekli eğitime geçecek. İlçemizde %50 oranlarında olan ikili eğitimi yavaş yavaş bitirmeye çalışıyoruz. Normal eğitim bizler için daha avantajlı, bize zaman kalıyor ve bu zamanlarda okullarımızın sosyal çalışmalarını yürütebiliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle öğrencilerimize başarılar diliyorum.’’ Şeklinde konuştu.

22 BİN ÖĞRENCİ KARNE ALDI

2018 - 2019 eğitim öğretim yılının birinci döneminin tamamlanmasıyla Kapaklı'da 2 bin 356 Anaokulu, 8 bin 236 İlkokul, 8 bin 314 Ortaokul ve 3 bin 934 Lise öğrenimi gören öğrenci karne aldı. İlçemiz genelinde 1030 öğretmen de öğrencilerin heyecanına ortak oldu. 15 günlük yarıyıl tatiline giren öğrenci ve öğretmenler 4 Şubat günü yeniden ders başı yapacak.