Kapaklı Gazetesi - 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, bu yıl koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında kısıtlı bir şekilde gerçekleştirildi. Başakşehir Okulları ise hazırladığı canlı yayında, öğrencileri ile birlikte bayram coşkusu yaşadı.,

Velilerin de eşlik ettiği canlı yayın kutlamalarında okul yönetimi, birbirinden farklı çalışmalara yer vererek izleyenlere bayram coşkusunu yaşattı. İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programa, okulun Bilişim Öğretmeni Buse Yüzbaşı ve Drama Öğretmeni Şule Yavuz moderatörlük etti. Günün anlam ve önemi konuşmasını Sosyal Bilgiler Öğretmeni Caner Karpuzcular yaparak, dinleyenleri heyecanlandırdı. Konuşmanın ardından Başakşehir Okulları Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri canlı yayına bağlanarak oratoryo performansını sergiledi.

DUYGULANDIRAN PERFORMANSLAR

Programda okulun bando takımı da yer aldı. Edebiyat Öğretmeni Kezban Karaca’nın kendi yazıp seslendirdiği 19 Mayıs şiiri izleyenleri duygulandırırken, okulun öğretmen ve yöneticilerinin seslendirdiği Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ise göz doldurdu. Hitabeye cevap olarak öğrencilerin hazırladığı video gösterimi de canlı yayında katılımcılara izletildi.

‘’SİZLER BİZİM GELECEĞİMİZSİNİZ’’

Başakşehir Okulları Genel Müdürü Mehmet Demirbaş yayına bağlanarak günün anlam ve önemine dair konuşmasını gerçekleştirdi. Müdür Demirbaş, “Siz gençler bu vatan size emanet, sizler bizim geleceğimizsiniz.” Diyerek yayında emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Yayının sonunda Müzik Öğretmeni Didem Doru 19 Mayıs Marşını piyano eşliğinde çalarak duygu dolu anlar yaşatmaya devam etti.

‘’AİDİYET DUYGUSU BU YOLDA EN BÜYÜK DESTEKÇİMİZ’’

Başakşehir Okulları Ortaokul Müdürü Aylin Arda ise, hiçbir kutlamayı kaçırmadıklarını belirterek; “Ne kadar büyük bir aile olduğumuzu, uzak olmamıza rağmen yüreklerimizin her daim birlikte attığını bir kez daha anlamanın heyecan ve haklı gururunu yaşıyoruz. Öğretmenlerimiz her durumda aile olmanın hissettirdiği aidiyet duygusuyla bizim bu yolda en büyük destekçimizdir. Tabi ki her zaman desteklerini eksik etmeyen öğrenci ve velilerimize tekrar teşekkür ederim ”ifadelerini kullandı.