Kapaklı Gazetesi - Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre ilçede devam eden 10 okul binası inşaatından 6’sının 2019 – 2020 eğitim öğretim yılına hazır olacağı ifade edildi.

Bir süredir ilçede devam eden okul inşaatlarının gidişatı hakkında bilgilendirmede bulunan Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, müjdeyi verdi. Kapaklı’da henüz yapımı devam eden 10 okul binasından 6’sının önümüzdeki dönem faaliyete geçmesini planladıklarını belirten Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, 1 yıl içerisinde ilçede büyük bir oranla tekli eğitimin uygulanacağını ifade etti.

KAPAKLI EĞİTİMLE YÜKSELİYOR

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, eğitim alanında ilçenin ciddi devlet yatırımı aldığını kaydetti. Eğitime yeni kazandırılan okulların yanı sıra ek binaların yapıldığını söyleyen Danışmaz, mevcut okulların da tamirat ve tadilat işlerinin sürdüğünü söyledi. ‘’Kapaklı Eğitimle Yükseliyor’’ mottosunu benimsediklerini kaydeden Danışmaz, yatırımların yanı sıra hayırsever yardımları ile ciddi yol alındığını söyledi.

6 OKUL İLK ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLAYACAK

6 okulun önümüzdeki dönem eğitim-öğretime başlayacağını belirrten Danışmaz, yapılan yatırımlar neticesinde geçtiğimiz yıllarda inşaatına başlanan 24 derslikli Kapaklı Anadolu İmam Hatip Lisesi, 8 derslikli Anaokulu ve Karaağaçta’ki 24 derslikli iki okul binasının önümüzdeki dönem eğitime başlayacağı belirtti. Danışmaz, Ayrıca İrfan – Fatma Mandalı İlkokulu’na ek inşa edilen 21 derslikli binanın ve Sanayiciler İlkokulu’na ek 21 derslikli okul inşaatının da 2019 – 2020 eğitim öğretim yılında ilk öğrencilerini ağırlayacağı kaydetti. 

‘’EKİP OLARAK ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ’’

İlçenin ciddi bir eğitim binası ihtiyacı olduğunu kaydeden Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, ‘’Yoğun göç alan ilçemizde her gün nüfusla birlikte öğrenci sayısı da artıyor. Bu sebeple hem bu eğitim binası ihtiyacını karşılamak hem de tekli eğitime biran önce geçebilmek için çalışıyoruz. İlçemiz adına ekip olarak çalışmaya devam edeceğiz.’’ Dedi.