Aşkın en iyi tarifini Alman filozof Schopenhauer yapmış. 

Diyor ki; “Aşk, insanın kendisindeki eksiklikleri başkasında tamamlama arzusudur.” Aynen katılıyorum. Gidip en olmadık kişiye aşık olmamızın sebebi de budur zaten. Aşk çatışmanın duygusudur. Zaten düşünürseniz aşık olduğumuz kimseyle hep çatıştığımızı görürsünüz. Bu çatışmayı sağlayan şey de zıtlıklardır. Bizde olmayan ama aşık olduğumuz kimsede olan şeyler. Eksiklikleri tamamlamak iyidir de bünye önce bunu kabullenemiyor. Çünkü egomuz var. Zaten egomuzu aştığımız noktada daha sağlıklı ilişkiler yaşayabiliyoruz. Birden fazla kez aşık olabilir. Biri biter, diğeri başlar. 

Aşk anlıktır, sevgi ise zamanla gelişir. Ama zaman, aşkı da bitiren bir şeydir. Evet, sonsuz aşk yoktur. Ortalama ömrü bence 3 - 4 yıldır. Ama siz aşkı sevgiye dönüştürebilirseniz. İşte o sonsuza kadar sürebilir. Herkese göre farklı tanımları olsada bence aşk mantığın bittiği yerdir. Onun uğruna herşeyimizi veririz. Ama aşk dediğimiz o hissi göremeyiz. Zahiri bir durumdan ibaret olan aşk herkesin hayatına girmiştir bir şekilde.

Acaba insan neden ikinci kez aşık oluyor ?

Hayatımız boyunca, aşık oluruz, ayrılırız, sonra yine aynı şeyleri yaşayıp dururuz. Bazı insanlar yörüngemize girerler, bazıları da koşarak kaçarlar ve hiç mümkün olabileceğini düşünmeyeceğimiz türden duygusal gel-gitler yaşatırlar bize.

İstedikleri zaman gidip gelebilirler. Sen nasılsa aşıksın ve seviyorsun onu yine kabul edersin yanlış mıyım? 

İnsanlar bazen uzaktan sevmeyi, aşık kalmayı bile göze alıyor çünkü olmayacak bişey diyorsunuz. Bazen de kavuşamayınca aşk oluyor sen onu seviyorsun o başkasını seviyor ki hayat böyledir. Belki de seviyorsunuz ama engel var kavuşamıyorsunuz aşk budur belki de. Aşık olduğumu nasıl anlarım derseniz de.

Bence; O üzgünken sizinde kalbiniz acıyorsa işte bu aşktır.

Tarif edemediğiniz bir çekim yüzünden ondan bir türlü kopamadığınızı düşünüyorsanız işte bu aşktır.

O herkese güçlü görünmesine rağmen içindeki zayıflığı hissedebiliyorsanız işte bu aşktır.

Başkalarını da çekici bulmanıza rağmen hiç pişmanlık duymadan onunla kalmaya devam edebiliyorsanız işte bu aşktır.

Dilerim siz, o şanslı kişilerden olun.

Tüm ömrünüzü aşık ve mutlu geçirin.

Kimsenin laflarına ,sözlerine bakarak sevdiğiniz veya aşık olduğunuz kişileri üzmeyin. 

Seviyorsanız kaybetmeyin derim.