Saadet Partililer SMA hastalığına dikkat çekti.

Saadet Partisi Tekirdağ İl ve İlçe Yöneticileri, Çorlu’da ikamet eden SMA hastası Kerem Bozkır ve ailesini ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette konuşan Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Murat Vakitçi, ‘’SMA ile mücadele eden Kerem evladımızı ziyaret ettik. Maşallah çok zeki. Ziyaretimizde annesiyle ders yapıyordu. Kendisi ve ailesiyle sohbet ettik. Güzel zaman geçirdik. Ailesi canla başla mücadele ediyorlar. Ailesini çok mütevekkil gördük. Allah yar ve yardımcıları olsun.’’ Dedi.

‘’1.500 KARDEŞİMİZ BU HASTALIKLA MÜCADELE EDİYOR’’

SMA hastalığının tedavisinde kullanılan ilaçların pahalı olduğuna dikkat çeken Vakitçi, ‘’Ülkemizde yaklaşık 1.500 kardeşimiz bu hastalıkla mücadele ediyor. Derdi veren Allah mutlaka dermanını da verecektir. Bu hastalığın ilacı var. Ama çok pahalı. Devlet desteği olmadan alınıp uygulanabilmesi çok zor. Bir dozu bile onbinlerce dolar olarak ifade ediliyor. Şuan 166 SMA Hastasına 4 doz ilaç uygulanmış. Ama diğer kardeşlerimize de bu ilaç verilmesi gerekiyor. Sağlık Bakanlığımıza, SGK’ya, sesleniyoruz. Gün geçtikçe bu kardeşlerimizin yaşam mücadelesi zorlaşmaktadır. Aileler çırpınmaktadır. Kaybedecek bir saatleri bile yok. İvedilikle gerekli anlaşmalar yapılmalıdır. 1500 hasta demek aile fertleriyle beraber yaklaşık 10 bin kişiyi etkilemektedir. Gerçi bir kişi bile olsa fark etmez. Çünkü biz, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ prensibini şiar edinmişiz. ‘’ ifadelerini kullandı.

ETKİNLİĞE DAVET ETTİ

SMA hastalığına dikkat çekmek için hasta yakınları tarafından düzenlenen etkinliğe tüm vatandaşları davet eden Vakitçi, ‘’SMA hasta yakınlarının düzenlediği bir etkinlik var. Farkındalık yapmak maksadıyla 1 Nisan 2018 Pazar günü saat 12:00’da İstanbul Taksim’de, Galatasaray Lisesi’nin önünde buluşacağız. Saadet Partimizin İstanbul İl Başkanlığı orada olacak. Gülen yüzler solmasın diye bu sese kulak verin. Siz de bu mücadelede yerinizi alın. ‘’ diyerek konuşmasını noktaladı.

SMA HASTALIĞI NEDİR?

Spinal Müsküler Atrofi (SMA), hareket sinir hücrelerinden (motor nöronlardan) kaynaklı nöro-müsküler bir rahatsızlıktır. Bu hastalığın tüm tiplerinde omurilikte bir bölgedeki hareket sinirleri etkilenir.