Vatan Partisi Çorlu İlçe Başkanlığı, Çorlu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yaşanan olaylarla ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Yapılan açıklamada “16 yıllık AKP iktidarında Milli Eğitim’de uygulanan yanlış uygulamalar sonucu eğitim sisteminin altı oyulmuştur. Milli eğitim kamusal temelden uzaklaştırılarak okullar ticarethaneye, Veli ve öğrenciler işverene, öğretmenler ise bunların çalışanlarına dönüştürülmüştür. Çıkmaza giren eğitim sorununun çözümü, Atatürk devrim ve ilkeleri doğrultusunda Milli, çağdaş, Bilimsel, laik okumak isteyen herkese parasız ve nitelikli eğitimdir. Okullar ticarethane değildir.” sözleri dikkat çekti.

‘’SUÇLU ÇÜRÜTÜLMÜŞ EĞİTİM SİSTEMİDİR’’

Vatan Partisi Çorlu İlçe Başkanı Songül Çelik tarafından yapılan açıklamada, “Çorlu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde örgenciler ile öğretmenleri arasında yaşananlar rezalettir. AKP iktidarının eğitim sisteminde Türkiye’yi getirdiği son noktayı göstermektedir. Yayınlanan görüntüler, yıllardır uygulanan yanlış eğitim politikaları sonucu öğretmenlerimizi ve öğretmenlik mesleğini ayaklar altına alındığının göstergesidir. Görüntülerde öğretmenleri sınıfta ders anlatırken ayağa kalkan bir öğrenci, önce öğretmenin gayet düzgün kıyafeti ile alay ediyor. Ardından kulağına dokunup, çevresinde dolanıyor. Yaşanılanlara sınıfta kahkaha ile gülünüyor. Öğretmen Sınıfta disiplini sağlamak için zorlanıyor. Daha sonra da ayaktaki öğrenci öğretmenini kucaklayarak havaya kaldırıyor. Yaşananları bir başka öğrencinin cep telefonu ile kaydederek internete yüklemesi ile ortaya çıkıyor. Ortaya çıkan bu görüntülerdeki suçlu öğretmen ya da öğrenci değil çürütülmüş eğitim sistemidir.” denildi.

‘’PATRON ÖĞRENCİ OLMUŞ’’

Sözlerinin devamında öğretmenlerin uğradığı itibar kaybına dikkat çeken Çelik, “Bu görüntüler öğretmenlik gibi kutsal bir mesleğin yıllardır uğradığı itibar kaybını ortaya koyuyor. Mili eğitim sistemi uygulanan yanlış politikalar ile en küçük hatasında kulağını çektiğiniz, soruşturmalara tabi tuttuğunuz öğretmenlik mesleğini bu hallere getirmiştir. Öğretmen öğrencisine biraz sert çıkışsa acaba beni sürerler mi? korkusu ile karşı karşıyadır. Eğitimde başarı bekleniyorsa öğretmenlerin sınıfta hakimiyetini artırması sağlanmalıdır. Öğretmenler örgencilerine laf söylemeye korkmaktadırlar. Okullar ticarethaneye dönmüş. Patron öğrenci olmuştur. Serbest kıyafet uygulaması ile öğrenci istediği kıyafet ile okulda dolaşabiliyor. Öğretmenin kıyafeti ile dalga geçebiliyor. Milli Eğitim’in kamusal temelden uzaklaşmasının, Atatürk devrim ve ilkeleri doğrultusunda milli, çağdaş, bilimsel, laik eğitimden vazgeçilmesinin ve okulların ticarethaneye dönüştürülmesinin sonucudur bu. AKP iktidarı derhal bu yanlış Milli Eğitim Politikalarından ve serbest kıyafet uygulamasından vazgeçmeli. Öğretmenlik mesleğinin kaybolan itibarını tekrar kazandırmalı. Atatürkçü, çağdaş, bilimsel, laik parasız eğitime geçmelidir.” diye konuştu.