Kapaklı Gazetesi - Çorlu Belediyesi, pandemi döneminde geçim sıkıntısı yaşayan, hasta veya yaşlı vatandaşlara toplam 7 bin 109 adet gıda paketi dağıtıldığını açıkladı.

5 yıldır Çorlu’daki engelli vatandaşlara kent içi ulaşım desteği veren Engelsiz Taksi aracı, bu yıl içinde 890 kez sefer gerçekleştirerek engelli bireylerin yaşamına dokundu. Kazançlı in adresi ile başlayabilirsiniz. Fiziksel engelleri nedeniyle evinden çıkamayan vatandaşlar Engelsiz Taksi hizmeti ile sosyal hayata uyum sağladı ve sağlık ihtiyaçlarına kolaylıkla ulaşabildi. Yine engelli vatandaşların tedavi sebebiyle yakın çevredeki illere ulaşımlarını sağlayan Sevgi Aracı da 2020 yılı içerisinde 77 sefer düzenleyerek engelli vatandaşların sağlık ve tedavi hizmetlerine güvenli bir şekilde ulaşabilmelerini sağladı.

1.168 HASTA VE YAŞLI VATANDAŞA HİZMET VERİLDİ

Çorlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü projelerinden biri olan Evde Bakım Hizmeti ile 2020 yılında toplam 1.168 hasta veya yaşlı vatandaş belirli aralıklarla 2.138 kez ziyaret edilerek kişisel bakım ve hijyen desteği verildi.

8 BİN 718 PARÇA GİYSİ BAĞIŞLANDI

Öte yandan Çorlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyette olan Sevgi Çarşısı, vatandaşlara hizmet vermeyi sürdürüyor. Ücretsiz olarak ihtiyaç sahibi vatandaşların hizmetinde olan Sevgi Çarşısı, Çorlu halkının kullanılabilir durumdaki kıyafetleri bağışladıkları giysiler ile her hafta yenileniyor. Ocak ayından aralık ayına kadar toplamda 8 bin 718 parça giysi, 842 ihtiyaç sahibi vatandaş ile buluştu.

2020 YILINDA 186 BİN ÖĞÜN YEMEK DAĞITILDI

Dar gelirli vatandaşlara yönelik hizmet veren Çorlu Belediyesi Aşevi de 2020 yılı içerisinde 20 personel ve 3 araç ile 6 bin 344 vatandaşın evine toplamda 186 bin 311 öğün sıcak yemek dağıttı. Ayrıca COVID-19 testi pozitif olan ve evlerinde karantinaya alınan Çorlulu 67 vatandaşa aşevi ekipleri tarafından 564 öğün sıcak yemek teslim edildi. Aşevi kurulduğu günden bu yana yılın 365 günü ihtiyaç sahibi vatandaşlara günde iki öğün yemek hizmeti sunuyor. Aşevinin Çorlu’da ikamet eden her vatandaşa hizmet verdiğini söyleyen belediye yetkilileri, ihtiyaç sahiplerine destek olmaya devam edeceklerini kaydetti.

“HEP BİRLİKTE ÇORLU’YUZ”

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Mart ayından beri ihtiyaç sahibi vatandaşlara 7 bin 109 adet gıda paketi dağıtıldığını belirtti. Sosyal belediyecilik anlayışıyla tüm Çorlu halkına hizmet götürdüklerini söyleyen Sarıkurt, “Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekiplerimiz özellikle pandemi döneminde yoğun çalışma şartlarına rağmen vatandaşlarımıza hizmet götürerek zor zamanları dayanışma içerisinde atlatacağımızı bir kez daha göstermiş oldu. Bir tabak sıcak yemekten tutun da kalın bir paltoya, kışlık bir ayakkabıya kadar binlerce vatandaşımızın yardımına koştuk, yüreğine dokunduk. Zor zamanları el ele vererek, birbirimize destek olarak atlatacağız. Biz hep birlikte Çorlu’yuz.” şeklinde konuştu.