Kapaklı Gazetesi - Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan buğday ve arpa alım fiyatlarını değerlendirdi. Son haftalarda etkili olan yağışların da mahsulü arttırdığını söyleyen Toprak, fiyatların da bu sene çiftçiye nefes aldıracağını belirtti.

Son günlerde yağan yağmurun çiftçiyi kurtardığını belirten Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada sert ekmeklik buğdayın alım fiyatı bin 650 TL'den 2 bin 250 TL'ye çıkarken,arpanın alım fiyatı bin 275 TL'den bin 750 TL'ye çıkarıldı. Devletimiz sağ olsun olması gerekeni verdi. Ama son bir hafta önce yağan yağmur olmasaydı, ayçiçeği ve buğday üreticimize 5-6 bin TL bile verilse çiftçimiz yine zararda olacaktı. Son yağan yağmur çiftçiyi tamamen kurtarmıştır.” dedi.

“REKOLTE BEKLENTİMİZ YÜKSEK”

Rekolte beklentilerinin yüksek olduğunu söyleyen Toprak, “Şu an her şey çiftçimizin lehinedir. Aleyhine olan bir şey yoktur. Hasada bir ay var. Temennimiz ve duamız bereketli bir yıl geçirmektir. Buğdayların süne ilaçlaması yapılacak. İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerimiz ile birlikte bu konuda çalışma yapılıyor. Eğer süne tespiti yaptıysa çiftçilerimiz süne ilaçlarını atacak. Bundan sonra ayçiçeği kazımları var. Ayçiçekleri ekildi ve çapalamaları var. Ekim işleri tamamen bitti. İlçe Tarım Müdürlüğünden aldığımız bilgileri çiftçilerimize iletmeye çalışıyoruz. Bu sene umutluyuz. İklim şartları çiftçimizin lehinedir. Rekolte beklentimiz yüksek. Ama şimdiden de konuşmak çok erken.” diyerek açıklamasını noktaladı.