Kapaklı Gazetesi - Hayri Varol’un anı ve aforizmalardan oluşan ilk kitabı ‘Tanınmamış Kişi’ satışa sunuldu.

Aynı zamanda gazetemizde de köşe yazarlığı yapan Hayri Varol, uzun süredir beklenen ilk kitabını çıkardı. Yazar kimliği ile ön plana çıkan ve Çerkezköy’ün tanınan simalarından olan Hayri Varol’un kitabı, tüm kitapçılarda satışa sunulurken anlatım stilindeki duruluk ile okuyucuların şimdiden dikkatini çekmiş durumda.

‘’BU KİTAP BENİM BİRİKMİŞLİĞİM’’

137 sayfalık ilk kitabında anılarından ve hayata dair yaptığı çıkarımlardan bahseden Varol, kitabın ismini özellikle ‘Tanınmamış Kişi’ koyduğuna dikkat çekti. Gezdiği, gördüğü yerlerden yaptığı çıkarımlar ve notlarından yola çıkarak kitabını oluşturduğunu dile getiren Yazar Hayri Varol, ‘’Bu kitap benim çocukluğumdan bu yana birikmişliğim. Yaklaşık 5-6 senedir bu yazıları derliyorum. Anılarımı, hatıralarımı yazdığım bu notları bu kitapta birleştirdim. Eşimin, dostumun ‘Bunları suya yazar gibi yazma, bir kitaba bas’ diye beni teşvik etmesi üzerine bu kitabı bastırma kararı aldım. Bir nevi çocukluğumdan beri hayalini kurduğum bir kitap bu.’’ dedi.

‘’ÇERKEZKÖY’Ü KONU ALAN BİR ROMAN YAZACAĞIM’’

İleride mekan olarak Çerkezköy’ü seçtiği bir roman yazma planı olduğunu da söyleyen Varol, ‘’Biliyorsunuz kitap yayımlamak belli maliyet istiyor. İlk kitabımdan yüzümüzün akı ile çıktığımız takdirde bir roman projem mevcut. Bir eseri meydana getirmek gerçekten zor bir şey. Kitabınızı kitlelere ulaştırmak, yazıp yayımlamaktan daha zor. Sonraki romanımın baştan sona konusu Çerkezköy’de geçecek. Kurgu değil, Çerkezköy’e göç etmiş ve burada yaşamını sürdüren her insanın görüp görebileceklerini bu kitaba yansıtmak istiyorum.’’ İfadelerini kullandı.

Söyleşinin ardından Varol, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Adem Çil’e imzalı kitap hediye etti.