Kapaklı Gazetesi - Geçtiğimiz aylarda çıkardığı ‘Tanınmamış Kişi’ adlı kitabı raflarda yerini alan Hayri Varol, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ziyaret ederek eserini hediye etti.

İlk kitabı olan ‘Tanınmamış Kişi’ adlı eserinde ağırlıklı olarak anılarını anlattığını belirten Yazar Hayri Varol, “Kitapta anılarım ağırlıkta. Ama eminim ki okuyucular kitabı okuduklarında kendi geçmişlerinden de bir şeyler bulacaklar. Hemen hemen ortak anılar. Bizim çocukluğumuz ya da delikanlılığa adım attığımız dönemdeki arkadaşlarım da kitapta kendilerinden bir şeyler bulacaklar” dedi.

‘’İZ BIRAKMAK ADINA BİR BAŞLANGIÇ YAPTIM’’

Kitabın kısa hikayelerden oluştuğunu söyleyen Hayri Varol, “Geçmişten bugüne kadar biriktirdiklerimi kitap haline getirerek iz bırakmak adına bir başlangıç yaptım. Yazılarımda yer ve mekanları belirttim. Olayın içerisindeki kişilerin isimlerine de yer vererek kişileri anmaya çalıştım. Yakın çevremde yaşam ortaklığımız olan kişiler bu kitapta belki kendilerini de görecekler” ifadelerini kullandı.

‘’YAZMAYI SEVİYORUM’’

Küçük yaşlardan beri yazmayı çok sevdiğini söyleyen Yazar Hayri Varol, “Yazmaya yeteneğimin olduğunu düşünüyorum. Bunu değerlendirmek istiyorum. Hepimiz faniyiz. Geride bir şeyler bırakabilmek önemli. Arkamızda bir eser bırakmış olacağız. Bunun için bile yazmaya değer” dedi.

‘’DURU BİR TÜRKÇE KULLANMAYA GAYRET ETTİM’’

Yazılarını yazarken dile de çok dikkat ettiğini belirten Yazar Hayri Varol “Süslü cümleler ortaya koymak derdinde değilim. Herkesin anlayabileceği şekilde yazmaya, duru bir Türkçe kullanmaya gayret ettim” dedi. Esas hayalinin roman yazmak olduğunu söyleyen yazar Varol, “Bu konuda projelerim, beklettiğim romanlarım da var” diye konuştu.

YAZAR VAROL’U KUTLADI

Yazar Hayri Varol’a ziyareti için teşekkür eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bölgemizin bilinen isimlerinden biri olan Hayri Varol’u ilk kitabını çıkardığı için kutluyorum. Kitabı büyük bir merak ve heyecan içerisinde okuyacağım. Umarım bu ilk kitabının ardından yeni eserlerle bizleri buluşturur. Kendisini tekrar tebrik ediyor ve başarılar diliyorum” dedi.