Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Ak Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın Kızılpınar eleştirilerine düzenlenen basın açıklamasıyla cevap verdi.

6 Mart 2018 Salı günü saat 11:00’da Çerkezköy Belediyesi’ndeki makamında düzenlenen basın toplantısında Kızılpınar eleştirilerine sert yanıtlar veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ‘’ Bu tutumun neden yapıldığının farkındayız. Çerkezköy Belediyesi göreve geldiği günden itibaren TESKİ ve Büyükşehir Belediyesi ile beraber ciddi yatırımlar ortaya koymuştur. Şuanda da neredeyse hedeflerinin ciddi çoğunluğunu da hayata geçirmiştir. Ciddi rahatsızlıklarının farkındayız, milletin memnuniyetinin de farkında olan vatandaşlar bizi suçlamaya çalışıyor. Kızılpınar’ın çektiği zamanları, Kızılpınarlılar çok iyi biliyor.’’ dedi.

‘’2017 YILINDA YAPTIKLARIMIZI VATANDAŞLARIMIZLA PAYLAŞACAĞIZ’’

2017 yılı faaliyet raporunun Nisan ayı meclisinde halkla paylaşılacağını belirten Başkan Akay, ‘’2017 yılını geride bıraktık, 2018 yılının Mart ayında bulunmaktayız. Genellikle Mart ayı ve Nisan ayı meclisleri belediyemiz için hareketli olur. Özellikle faaliyet raporunun sunumu gerçekleşir. 2017 yılında yaptıklarımızı bu mecliste tüm vatandaşlarımızla paylaşacağız. 2017 yılında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Çerkezköy Belediyesi üzerindeki çalışma hızı ve temposu arttığı görülüyor. Bunu samimiyetle söylüyorum ki 2017, Çerkezköy’ün yukarı doğru çıktığı bir sene oldu. 2016 yılında projeleri yapılan, temeli atılmayan hedeflerin gün yüzüne çıkmaya başladığı bir sene oldu. 2018 yılında da bu projelerin, hedeflerin açılışlarının gerçekleşeceğini biliyoruz. TESKİ’nin, Büyükşehir’in ve Çerkezköy Belediyesi’nin birçok yatırımına örnek verebilirim ve bunların hepsi birbiri ile alakalıdır.’’ İfadelerini kullandı.

‘’ŞUURSUZCA KONUŞULMUŞ’’

Ak Parti Çerkezköy İlçe Yönetimi’nin Kızılpınar eleştirilerine yanıt veren Akay, ‘’Bunların hepsini bu ay sonu zaten anlatacağız. 2018 yılı hem 2017 yılının faaliyetlerinin açıklanacağı, hem  4 yıllık çalışma planlarının hazırlanacağı, hem de seçim yılıdır. Bunları konuşacak zamanımız olacak. Fakat biz bunları yaparken, Kızılpınar ile alakalı bir algı yönetme süreci ortaya çıktı. Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapılmış, Kızılpınar çok çekmiş, Kızılpınar şunu çekmiş, bunu çekmiş. Denilene göre Kızılpınar’a 4 yılda hiçbir şey yapılmamış gibi temelsiz, vatandaştan bir haber, çalışmalardan bir haber ya da bu çalışmaları yok sayan bir anlayışla şuursuzca konuşulmuş. Bunun adı vatandaştan, milletten kopuk ve çalışmaları görmeyen şuursuz bir açıklamadır. Bunun başka bir izahı yok.’’ Dedi.

‘’ALTYAPI ÇALIŞMALARI YAPILIRKEN ÇAMUR SIKINTISI YAŞANACAK’’

Kızılpınar’daki çamur sorununun altyapı çalışmalarının sürdüğü için oluştuğunu belirten Başkan Akay, ‘’Önce yaptığımız çalışmaları anlatayım, sonra nereleri ne durumda aldık ve kimler orayı nasıl yönetti bunu kıyaslayalım. Şimdi şöyle izah edeyim, bu altyapı çalışmaları yapılırken çamur sıkıntısı yaşanacak, başka çaresi yok. Açık açık söylüyorum kanalizasyon borusunun yerin altından geçirilmesinden başka bir çözüm yolu varsa bu arkadaşların, bana da bir formül verin. Kızılpınar’da 80 km kazı yapılmış, 5 kilometre de yağmur suyu kazısı olmuş ve Kızılpınar’daki cadde ve sokaklarda neredeyse hiç beklemeden üst yapı çalışmaları başlamış. Yani TESKİ cadde veya sokağa girmiş altyapı çalışmalarını tamamlamış çıkmış, Çerkezköy Belediyesi hiç beklemeden oraya girip çalışmalarını tamamlamış. Kızılpınar’da yerleşim alanı içerisinde 17 tane cadde, 287 tane sokak var. Sokakların yerini de sayısını da bilmeyenler bugün yorum yapan arkadaşlardır. Ve bugüne kadar Kızılpınar Mahallesi’nde 17 caddeden 10 tanesi tamamlanmış, 63 tane de Çerkezköy Belediyesi’ne ait sokak tamamlanmış. Aynı şekilde Büyükşehir Belediyesi tarafından da birçok cadde tamamlanmış. ‘’ sözlerini kaydetti.

‘’MİLLET NE OLDUĞUNUN FARKINDA’’

Yapılan eleştirilerin algı yönetiminden başka bir şey olmadığını savunan Akay, konuşmasına şöyle devam etti; ‘’Şuandaki hedef ve programda da geri kalan caddeler ve sokakların tamamlanması düşünülüyor. Fakat bunlar devam ederken sen fotoğraflarını çekeceksin, ‘İşte Belediyecilik budur’ diyeceksin, şuursuz şuursuz konuşacaksın ve milletin aklını ve fikrini yönettiğini düşüneceksin. Millete bir şey tarif edeceklerini zannediyorlarsa yanılıyorlar. Millet bu çalışmaların ne olduğunun farkında, bu arkadaşlar da farkında rahatsızlık bu yüzden oluşuyor. ‘’

‘’144 SOKAK KALDI’’

Çerkezköy genelindeki birçok sokağın ihaleye çıktığını ve üstyapısı tamamlanmayan 144 sokağın kaldığını açıklayan Başkan Akay, ‘’Bugün 55 sokağın ihalesi yapılıyor. Muhtemelen bu ihalelerin yapımına Nisan başı itibariyle başlanır. Yani Nisan başı itibariyle TESKİ’nin teslim ettiği 55 sokağı da yapıyorum. Yani yapılan sokak sayısı 118’e çıkıyor. Tüm bunlar planlı programlı işlerdir, biz işleri kendi haline bırakmış değiliz. TESKİ kalan 7 caddeyi de teslim ettiği takdirde 1 Nisan itibariyle Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi de oradaki çalışmalarına başlayacak. Geriye ne kaldı biliyor musunuz? Çerkezköy Belediyesi’nin planladığı 144 sokak kaldı. Yani geriye 144 sokağım kaldı ve bazı beton yolların üzerine de aşınma payı yapacağım. Bu plan için de geçtiğimiz ayarda İller Bankası’ndan 15 milyon TL borçlanma talebinde bulundum. Kredimiz İller Bankası’ndan onaylandığı gibi ihalesine çıkacağız ve biz o ya da bu şekilde Kızılpınar’ın yol meselesini Temmuz ayında bitireceğiz. Kızılpınar’la yatıp kalkan arkadaşlar ondan sonra ne anlatacak ben çok merak ediyorum.’’ İfadelerini kullandı.

‘’BUNUN FATURASINI MİLLET TARAFINDAN ÖDEDİLER’’

Kızılpınar’daki altyapı sıkıntısı üzerinden eski yönetimlere de yüklenen Başkan Akay, ‘’Bir sürü bahane arkasına saklandığımız söylenmiş. Hiçbir bahanenin arkasına saklandığımız yok. Bahane arkasına saklanan beceriksizlere söylüyorum; hani beceriksiz diyorlar ya, beceriksizlerin kim olduğunu millet çok iyi biliyor. Kızılpınar Belediyesi’ni biz onlardan teslim aldık. Bu kimseler beceriksizliklerinin bedelini sandıkta ödediler. Bu beceriksizlerinin bedellerini millet onlara ödetti. Biz göreve geldiğimiz günden bu güne 27 milyon TESKİ, 15 milyon üstyapı yatırımları var. Şuanda hedeflenen, Kızılpınar’a yapılan yatırımların bedeli 90-100 milyon’u bulacak. Biz bu mahallenin durumunun farkındayız fakat dönüp dolaşıp işi siyasete endeksleyen, atıp tutan, Çerkezköy Belediyesi’nin işlerini nasıl aksatırım diye düşünen kim hepimiz biliyoruz. Kızılpınar belde belediyesi iken imar planlarında nüfus artışını göz önünde bulundurarak düzenleme yaptınız. Bu nüfusun artacağını bile bile neden altyapı projesini ortaya koymadınız? Bu anlayışla belediyecilik yapmaya çalışanlar bunun faturasını millet tarafından ödedi. Şimdi de altyapı yapılan alan üzerinden Çerkezköy Belediyesi’ne bir şeyler söyleme gayreti içerisindeler.’’ Dedi.

‘’RAHATSIZLIKLARININ FARKINDAYIZ’’

Kızılpınar Belediyesi’ni borç içinde aldığını hatırlatan Akay, şu sözleri kullandı; ‘’Bu tutumun neden yapıldığının farkındayız. Çerkezköy Belediyesi göreve geldiği günden itibaren TESKİ ve Büyükşehir Belediyesi ile beraber ciddi yatırımlar ortaya koymuştur. Şuanda da neredeyse hedeflerinin ciddi çoğunluğunu da hayata geçirmiştir. Ciddi rahatsızlıklarının farkındayız, milletin memnuniyetinin de farkında olan vatandaşlar bizi suçlamaya çalışıyor. Kızılpınar’ın çektiği zamanları, Kızılpınarlılar çok iyi biliyor. Kızılpınar Belediyesini hangi şartlarda aldığımızı anlatmıştım. Haciz içerisinde, milletin parsellerine dahi hisseler koyan bir Kızılpınar teslim ettiniz. O yüzden bunları kimse unutuldu zannetmesin. Biz Çerkezköy ve Kızılpınar’ın geleceği için çalışmaya devam ediyoruz. Bu çalışmaların neler olduğunu da bu ay sonundaki mecliste anlatacağız. Bu yüzden Kızılpınar üzerinden kimse bize bir şeyler söylemeye kalkmasın.’’ 

‘’80 YILLIK ALTYAPI SORUNUNU GİDERECEK BİR PROJE’’

Yapımı devam eden altyapı çalışmalarının Kızılpınar’daki altyapı sorunlarını 80 yıl engelleyebileceğini savunan Başkan Akay, ‘’Kızılpınar’a Temmuz 2016’da temel attık, o tarihte atılan temelden sonra yapılan kanalizasyon çalışması devletin bakanlığı tarafından projelendirilen bir çalışmadır. Zaman zaman çıkıyor, diyorlar ki ‘Borular ufak, bu boru niye büyük?’. Bu müteahhit işi falan değil ve Kızılpınar’ın 80 yıllık altyapı sorununu giderecek bir proje. Bu bittikten sonra biz de hemen üstyapı çalışmalarını yapacağız. Böylece Kızılpınar’ın 80 yıl bir sorunu olmayacak. Fakat Kızılpınar büyümeye devam ettiği için yatırım da devam edecek ve altyapı yatırımları da buna paralel olarak devam edecek. Çerkezköy’ün en çok göç alan mahallelerinden bir tanesindeki çalışmalarımız ihtiyaçtan ötürü devam edecek.’’ Sözlerini kaydetti.

‘’4-5 TANE DAHA SPOR SALONU YAPABİLİRDİK’’

Çerkezköy Belediyesi’nin devralınan borcu ile Çerkezköy’e 4-5 tane daha spor salonu yapılabileceğini iddia eden Akay, ‘’Çerkezköy Belediyesi’ni biz borçla devraldık ve belediyelerde borç tabiî ki olur. Fakat benim bahsettiğim borç 49 milyon TL’lik bir kamu borcu. Yani 2004-2005 yılından 2013 yılına kadar kamuya ödenmesi gereken bu paralar ödenmemiş. Nedir bunlar? Vergi dairesi, SGK prim borcu vs. Bu borcun kabaca rakamı 50 milyon ve ben göreve geldiğimden beri bu 50 milyon TL’yi yapılandırdım, ödüyorum. Bugüne kadar bu tutardan ödediğim miktar 30 milyon TL’yi bulmak üzere. Şöyle söyleyeyim yapılan yüzme havuzu yaklaşık 9-10 milyon TL, Pazar yerinin maliyeti 7-8 milyon. Yani bu borç zamanında ödense 4-5 tane daha spor salonu yapabilirdik. Benim eleştiride bulunduğum nokta bu.’’ İfadelerini kullandı.

‘’BAĞLIK VİYADÜĞÜ 1 İMZA BEKLİYOR’’

Açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Akay, ‘’Çerkezköy’e hizmet etmek isteyen vatandaşlara sesleniyorum. Bir şeylere köstek olmak yerine destek olmak gerekiyor. Bakınız Bağlık Viyadüğü tam 3 aydan beri bir imzayı bekliyor. Geçen ayki mecliste bu viyadüğün bir ayağı bir vatandaşın yerine denk geliyor diye kamulaştırdık. Büyükşehir Belediyesi bu yatırımı projelendirdi, projelendirirken de Karayolları’nın üzerinden geçtiği için Karayolları’na uygun projelendirdi. Şuanda da Bağlık Viyadüğü projesi, kaynağı hazır olmasına rağmen ihaleye çıkamıyor. Karayolları’ndan sadece bir imzayı bekliyor. İmza neyin imzası biliyor musunuz? Viyadüğün 2 ayağının Karayolları’nın yerine konulması yani yatırım isteyen yok, para isteyen yok. Allah razı olsun zaten Çerkezköy’e yatırım yapmak gibi bir niyetleri de yok. Biliyorsunuz ışıkları yaptık bizden 180 bin TL para istediler.Belli ki Çerkezköy’ü haritada görmüyorlar. Şimdi de bir yatırım için 3 aydan beri dolaşıp duran bir yazıya imza bekliyoruz. Çerkezköy’e hizmet isteyenler, zamanındaki başarısızlıklarından gocunmayacaklar biraz destek olacaklar, bakın Karayolları bugün bir imzayı bekliyor. Bu imzayı bekleyen Bağlık’ın iki yakasında yaşayan 15 bin nüfus. Bu imza 2-3 ay evvel atılmış olsaydı şuanda siz orada temelleri atılmış bir viyadük görmüş olacaktınız.’’ Dedi.