Kapaklı Gazetesi - Prof. Dr. Türkan Saylan’ın ölümünün 12’inci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Prof. Dr. Türkan Saylan, eğitim ve halk sağlığı gönüllüsü, kız çocuklarının okuması için cehalete savaş açan, kardelenler yetiştiren çağdaş bir Cumhuriyet kadınıydı.” dedi.

Türkan Saylan’ın vefatının yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen anma töreni, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Nigar Soyak ve eski Şube Başkanı Rağbet Erol’un Prof. Dr. Türkan Saylan Anıtı’na çiçek bırakması ile başladı. Daha sonra Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

“ÇAĞDAŞ BİR CUMHURİYET KADINIYDI”

Çerkezköy Başkanı Vahap Akay, Prof. Dr. Türkan Saylan’ın eğitim ve halk sağlığı gönüllüsü, kız çocuklarının okuması için cehalete savaş açan, kardelenler yetiştiren çağdaş bir Cumhuriyet kadını olduğunu belirtti. Başkan Akay, konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Prof. Dr. Türkan Saylan’ı aramızdan ayrılışının 12. yılında saygı, minnet, şükran ve özlemle anıyorum.”

Anma törenine Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Tuncay Üstünol, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Nigar Soyak, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı ve ÇYDD Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.