Kapaklı Gazetesi - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (TESKİ), Çerkezköy genelinde gerçekleştireceği içme suyu hattı yenileme çalışmalarına Yıldırım Beyazıt Mahallesi Tarım Sokak’tan start verdi.

Çerkezköy’ün içme suyu hattının yaklaşık yüzde 50’sinin miadını doldurmuş asbest borulardan oluştuğunu kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Kentimizin en önemli sorunlarından biri mevcut içme suyu hattımızın miadını doldurmuş olmasıydı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğümüz mevcut içme suyu hattımızı HDPE 100 boru (Yüksek Yoğunluklu Polietilen) ile yeniliyor. Yıldırım Beyazıt Mahallemiz Tarım Sokak’ta başlayan içme suyu hattı yenileme çalışmalarımız, periyodik aralıklarla kentimiz genelinde sürdürülecektir” dedi.

‘’ALTYAPISI TAMAMLANAN CADDE VE SOKAKLARDA YOLLAR DA YAPILACAK’’

TESKİ’nin içme suyu hattı yenileme çalışmalarına kent genelinde etap etap devam edeceğini ifade eden Başkan Akay, “TESKİ tarafından altyapısı tamamlanan, içme suyu hattı değişen cadde ve sokaklarımızda daha sonra Belediyemiz Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğümüz tarafından da kaldırım ve yol yapım çalışmalarına başlanacaktır” açıklamalarında bulundu.