Kapaklı Gazetesi -  Çerkezköy Belediyesi tarafından her yıl Ramazan ayı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ücretsiz Sultan Ahmet Cami ve Selimiye Cami gezileri başladı.

11 Mayıs Cumartesi günü başlayan gezilere Çerkezköy halkı büyük ilgi gösterirken, haftanın 3 günü devam edecek geziler kapsamında vatandaşlar; İstanbul Sultan Ahmet ve Edirne Selimiye Camilerine görüp, gezme, Ramazan ayının manevi iklimini bu camilerde geçirme imkanı buluyor.

İFTARLARINI ORADA AÇIYORLAR

Çarşamba, Cumartesi ve Pazar günleri olmak üzere haftanın 3 günü Çerkezköy Belediyesi önünden bir otobüsün İstanbul’a, bir otobüsün ise Edirne’ye hareket ettiğini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Ramazan Kültür Gezilerimiz her yıl olduğu gibi bu yılda devam ediyor. Gezilerimize kayıt yaptıran hemşerilerimizi saat 14.30’da Belediye Hizmet Binası önünde alan araçlarımız İstanbul ve Edirne istikametine yola çıkıyorlar. Yaklaşık 1.5 saatlik yolculuk sonunda vatandaşlarımız Selimiye ve Sultan Ahmet Camilerine ulaşıyorlar. İftarlarını açan, Teravih Namazlarını kılan vatandaşlarımız saat 23.30’dan sonra tekrar Çerkezköy’e dönmek üzere yola çıkıyorlar” dedi.