Çerkezköy Belediyesi tarafından gelenekselleştirilen mahalle iftarları, bu yıl Fatih Mahallesi’nde verilen iftar yemeği ile başladı.

‘Sofralar Kuruluyor, Gönüller Bir Oluyor’ sloganı ile düzenlenen Fatih Mahallesi’ndeki iftara Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy  Belediye Başkan Yardımcıları Enver Bayram, İmdat Özgör, Meclis Üyeleri ve yüzlerce vatandaş katıldı.

‘’RAMAZAN AYI KUTSAL BİR AYDIR’’

Çerkezköy Belediyesi tarafından Ramazan Ayı boyunca her mahallede iftar sofrası kurulacağını ve mahalle sakinlerini iftar sofralarında buluşacağını kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Ramazan Ayı, içimizdeki sevgi, kardeşlik, dayanışma ve hoşgörü duygularını pekiştiren kutsal bir aydır. Çerkezköy Belediyesi olarak geçtiğimiz yıllarda da olduğu gibi mahallelerimizde kurduğumuz iftar sofralarımızda bir araya gelerek sevgi, kardeşlik ve dayanışma ruhuna katkıda bulunuyoruz. Bu yıl ilk mahalle iftarımızda Fatih Mahallesi sakinleri ile bir araya gelmenin mutluluğunu, huzurunu, keyfini yaşadık. İftarlarımıza katılan, bizler ile birlikte oruçlarını açan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum, hayırlı, huzurlu, bereketli Ramazanlar diliyorum” dedi.

İKİNCİ İFTAR 21 MAYIS’TA İSTASYON MAHALLESİ’NDE

Fatih Mahallesi’nin ardından 21 Mayıs Pazartesi günü İstasyon Mahallesi sakinleri ile İstasyon Camii bahçesi ve etrafından buluşacaklarını belirten Başkan Akay, “Mahalle iftarlarımız 21 Mayıs Pazartesi günü İstasyon Mahallemiz ile devam edecek. İstasyon Mahallemizdeki iftar programımız İstasyon Camii bahçesi ve etrafında olacak” açıklamasında bulundu.

İFTAR SOFRALARI HANGİ MAHALLEDE, NEREDE KURULACAK?

Mahalle iftarlarının, 22 Mayıs Salı günü Veliköy Mahallesi’nde Belediye Düğün Salonu çevresinde kurulacak iftar sofrası ile devam edeceğini belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “23 Mayıs Çarşamba günü Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde oturan hemşerilerimiz ile Bahçeli Camii önüne kurulacak olan iftar soframızda, 24 Mayıs Perşembe günü Pazar esnafımızla Pazar Yeri’nde, 25 Mayıs Cuma günü engelli vatandaşlarımızla Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi bahçesinde, 26 Mayıs Cumartesi günü Cumhuriyet Mahallemizde oturan hemşerilerimiz ile Kartaltepe Piknik ve Mesire Alanı’nda, 27 Mayıs Pazar günü de Fevzipaşa Mahallesi’nde oturan hemşerilerimiz ile Fevzipaşa İlkokulu bahçesinde kurulacak olan iftar sofralarımızda buluşacağız” dedi.

TÜM MAHALLELERDE İFTAR SOFRASI KURULACAK

29 Mayıs Salı günü de Bağlık Mahallesi’nde iftar sofrası kurulacağını kaydeden Vahap Akay, “Bağlık  Mahallemizdeki mahalle iftarımız Bağlık Muhtarlığı etrafında kurulacak. Bağlık Mahallemizdeki iftarın ardından 30 Mayıs Çarşamba günü Kızılpınar Mahallemizde Kızılpınarlı hemşerilerimiz ile bir araya gelerek, iftarlarımızı açacağız. Kızılpınar Mahallemizdeki iftar sofralarımız Kızılpınar 125. Yıl İlkokulu ve Pazar yerinde kurulacak. Gazi Osman Paşa Mahalle iftarımız 9 Haziran Cumartesi günü Makasçı Sokak’ta kurulacak. Atatürk Caddemizde kurulacak olan iftar soframız ile tamamlanacak. Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi sakinlerimizin katılacağı iftar soframız ise 10 Haziran Pazar günü Özcan Sokak’ta kurulacak” diyerek sözlerini noktaladı.

‘’BİNLERCE VATANDAŞIMIZ İLE İFTAR AÇMAYI HEDEFLİYORUZ’’

Başkan Akay, konuşmasını şu ifadelerle noktaladı : “Ramazan ayı boyunca 12 farklı noktada kurulacak olan Çerkezköy Belediyesi İftar Sofralarında Çerkezköylü hemşerilerimizi görmekten, onlar ile oruçlarımızı açmaktan büyük memnuniyet duyacağız. Ramazan ayı boyunca kurulacak iftar sofralarımızda toplam binlerce hemşerimiz ile bir araya gelmeyi hedefliyoruz.’’