Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Rahmi Yılmaz, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva’nın iddialarına düzenlediği basın toplantısında cevap verdi.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Rahmi Yılmaz, 23 Mart 2018 Cuma günü saat 14:00’da Çerkezköy’deki ofisinde basın toplantısı düzenledi. Geçtiğimiz günlerde Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in ÇTSO’ya yaptığı ziyarette, Oda Başkanı Süleyman Kozuva’nın hakkında yaptığı eleştirilere cevap veren Rahmi Yılmaz, ‘’ Süleyman Kozuva Ticaret ve Sanayi Odası’nın üyelerinden kaç para aidat aldığını dahi bilmiyor. Böyle bir arkadaşın yine Ticaret ve Sanayi Odası’na Yönetim Kurulu Başkan Adayı olması çok düşündürücüdür.’’ dedi.

‘’BÖYLE BİR ARKADAŞIN BAŞKAN ADAYI OLMASI DÜŞÜNDÜRÜCÜDÜR’’

Düzenlediği basın toplantısında Kozuva’nın aidat eleştirilerine cevap veren Rahmi Yılmaz, “CHP Milletvekili Candan Yüceer'in Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretinde konu 1 Nisan’da yapılacak olan ÇTSO seçimlerine geldiğinde Süleyman Kozuva şahsım için 'yalan ve yanlış konuşuyor, kendisi yalan söylemlerde bulundu' diyor. Oda aidatları ile ilgili diyor ki, Biz üyelerden 210 TL aidat alıyoruz. Aidat kanun gereği brüt asgari ücretin yüzde 10'undan az alınmaz. Yaklaşık 5 yıldır oda başkanı olan Süleyman Kozuva Ticaret ve Sanayi Odası'nın üyelerinden kaç para aidat aldığını dahi bilmiyor. Böyle bir arkadaşın yine Ticaret ve Sanayi Odası'na yönetim kurulu başkan adayı olması çok düşündürücüdür. Maalesef yönetim kurulu başkanı odanın ne kadar aidat aldığını dahi bilmiyor ve beni yalancılıkla suçluyor. Gerçek yalancının kim olduğunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum.’’ dedi.   

‘’BUNLARIN ODAMIZLA UZAKTAN YAKINDAN ALAKASI YOK’’

Geçtiğimiz günlerde Kozuva’nın yaptığı basın açıklamasında, tanıttığı ekibin içinde oda üyesi olmayan kişilerin de bulunduğunu iddia eden Yılmaz; “Çok düşündürücü bir olay; 1 Nisan'da yapılacak olan seçimlerde mavi listenin meclis üyesi adaylarının aktif çalışmalarıyla sarı listenin seçimi 11-0 kaybedeceğini anlayınca bir panikle kamuoyunu yanlış yönlendirmek, algı operasyonu yapmak için kendi işyerlerinin önünde çekilen fotoğraflarda fotoğrafın yarısına yakını kendi işyerlerinde çalışanlar ile oradaki aday arkadaşların iş yerinde çalışan arkadaşlar ve bunların odamızla uzaktan yakından alakası yok. Seçme ve seçilme yeterliliği olmayan arkadaşlar. Kamuoyuna biz güçlüyüz, biz kalabalığız imajı vermek güçlülük algısı vermek için sahtecilik anlamında insanları yanıltma anlamında böyle bir fotoğraf çekilmesi çok düşündürücüdür. Bizim fotoğrafımıza dikkat ederseniz herkesin seçme ve seçilme yeterliliği olan, aday olan arkadaşlardır. Gönül isterdi ki onlar da adayları ile beraber resimlerini çekilip kamuoyu ile paylaşsınlar. Ama maalesef algı operasyonu yapıp biz kalabalığız, güçlüyüz imajı yaratmak için bu şekilde yapılıyor. Bunun üye nezdinde de değerlendirileceğini düşünüyorum.’’ sözlerini kaydetti.

‘’TATSIZLIK OLMADAN SEÇİMLERİMİZİ TAMAMLAYALIM’’

Yılmaz, konuşmasını şu ifadelerle noktaladı; ‘’Bu arkadaşımızın bundan sonra konuşmalarına dikkat etmesini, seviyeyi düşürmemesini rica ediyorum. Çünkü ben belgeli konuşuyorum. Önümüzde ki hafta el ele kol kola belki sayelerinde yerimiz biraz dar olacak ama bir bahar havasında, güle eğlene mutlu bir şekilde kimsenin en ufak bir zararı olmadan tatsızlık olmadan seçimlerimizi tamamlayalım. Bu demokratik bir yarış üyelerimize bu kadar baskı yapmanın bir anlamı yok. Üyelerimiz serbestçe demokratik haklarını kullansın. 1 Nisan’da güzel bir seçim olmasını diliyorum”