Düzenlediği basın toplantısında konuşan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Rahmi Yılmaz, seçimlere sayılı günler kala üyelere baskılar yapıldığını iddia etti.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Rahmi Yılmaz, 16 Mart 2018 Cuma günü saat 11:00’da Çerkezköy’deki ofisinde basın toplantısı düzenledi. Seçimlere sayılı günler kala üyelere yapılan baskıların arttığını dile getiren Rahmi Yılmaz, iddialı açıklamalarda bulundu.

‘’BU DEMOKRATİK BİR YARIŞ DEĞİL’'

1 Nisan seçimlerinde sarı listenin demokratik bir yarış süreci sürdürmediğini belirten Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Rahmi Yılmaz, ‘’Bugün 1 Nisan seçimleriyle ilgili bazı seçim endişelerimizi size ileteceğiz. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu maalesef oda hizmet binasını kendi seçim ofisleri gibi kullanmaktadırlar. Biz odanın üyesi olarak, odanın gerçek sahipleri olarak adaylığımızı dahi odamızda açıklayamazken bu arkadaşlarımız odada çalışan personelleri kullanarak oda bilgisayarlarında şirketlere ait oy kullanma belgelerini orada doldurtarak, kendi meclis üyeleri ve oda personelleri aracılığı ile şirketlere göndererek yetki belgelerini onaylattırıp odaya getiriyorlar. ‘Biz odadan geldik oy kullanmanız için bunu onaylamanız lazım’ diyorlar ve üyelere oy kullanma yetki belgelerini onaylatıyorlar. Çok ilginçtir Veliköy OSB Yönetim Kurulu üyelerinin bazıları VİSİAD aracılığı ile yine Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası çalışanlarının doldurduğu yetki belgelerini, çalışanları aracılığı ile Veliköy’deki fabrikalara dağıtarak yetki belgelerini toplamaktadırlar. Bu demokratik bir yarış değil.’’ Dedi.

‘’YETKİ BELGESİNİ ALMAK İNSANLARIN OYUNU ALMAK DEĞİLDİR!’’

Yılmaz, ‘’Yetki belgesini almak insanların oyunu almak değildir. Fakat üyelerimizin çoğu bunu bilmiyor. Bizim arkadaşlarımız gidip üyelerle konuştuğunda diyor ki ‘Yetki belgelerinizi biz hazırlayalım, seçime geldiğinizde çok rahat oy kullanabilirsiniz’. Onlar da ‘Bize odadan geldiler bunun tarihini güncellememiz gerekli dediler aldılarza’ diyorlar. Üyelerimiz bilmeli ki yetki belgesi ÇTSO’nun 1 Nisan’da yapacağı seçimlerde 12 grupta oy kullanacak üyelerimiz şirketlerden yetki belgelerini yaptırmış iseler yetki belgeleri ve nüfus cüzdanları ile oy kullanabilecek. Yaptırmamış iseler imza sirkülerinin aslını göstererek veya noter tasdikli belgeyi onaylatıp fotokopisini oraya bırakarak yine nüfus cüzdanları ile oy kullanabilirler. Yetki belgesini onlara veya biz vermiş olmaları oyunu vermek zorunda oldukları anlamına gelmiyor. Yetki belgesini sadece sandık kurulundaki arkadaşlar alıyorlar, ondan sonra İlçe Seçim Kurulu memuru mühürlü bir zarfı seçmene vererek sandıkta bulunan listelerden kaç tane liste varsa hangisini seçmek isterse üye onun bir tanesini zarfa koyarak seçme seçilme hakkını kullanmaktadır. Yetki belgesi oy kullanmayı kolaylaştırmak içindir. Ama insanlar şirket yetki belgesi yerine imza sirkülerinin noter tasdikli aslı bir fotokopisini oradaki ilçe seçim kuruluna bırakarak oylarını kullanabilirler.’’ İfadelerini kullandı.

‘’YETKİ BELGELERİMİZİ BEKLETİYORLAR’’

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Hakan Gel’e eleştirilerde bulunan Yılmaz, sözlerine şu şekilde devam etti; ‘’Biz üyelerimizle birebir temas ediyoruz ve yetki belgelerini biz de topluyoruz. Ama maalesef odaya verdiğimizde genel sekreterin takdiri ile oda çalışanlarımız bizim yetki belgelerimizi 3-5 gün bekletiyor. Bizim yetki belgelerini aldığımız arkadaşların listesi yukarıya çıkartılıyor, oradaki arkadaşlarımız bizim yetki belgesi aldığımız üyelerimizi telefonla arayarak ‘Siz oylarınızı onlara mı vereceksiniz?’ diye baskı uyguluyorlar. Bu bir demokratik seçim değil. İnsanların hür iradesi ile oylarını kullanmalarına yardımcı olmaları lazım ama maalesef inanılmaz bir baskı var. ‘’

‘’BAHAR HAVASINDA DEMOKRATİK BİR SEÇİM OLUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM’’

Seçim yeri olarak 75. Yıl Ortaokulu’nun seçilmesinin isabetli bir karar olduğunu belirten Yılmaz, ‘’İlçe Seçim Kurulumuzun 1 Nisan’da yapılacak olan seçimler için 75. Yıl Ortaokulu’nu seçmesi isabetli bir karar olmuştur. Alan çok geniş olduğu için üyelerimiz hiçbir baskı altında kalmadan oy kullanabileceklerdir. Bu kararı üyelerimizin rahat oy kullanması için oda yönetimi almışsa onları tebrik ediyorum. Otopark sorunu da olmayacak, çok rahat bahar havasında demokratik bir seçim olur diye düşünüyorum. Bu işi gerginleştirmenin bir anlamı yok.’’ Dedi.

YILMAZ’DAN ÜSTÜ KAPALI ELEŞTİRİ

Yılmaz, ‘’1 Ekim’de sarı listenin tek liste ile seçime gireceğinden dolayı bölgemizin en büyük iki tane sanayi kuruluşu o listedeydi. Ama 1 Nisan’da yapılacak olan seçimlerde iki liste ortaya çıkınca bu iki sanayi kuruluşumuz yönetim kurulu kararlarıyla buradaki yetkililerine ‘Oradaki seçimlere hiçbir şekilde müdahil olmayacaksınız, tarafsız kalacaksınız’ diye kararlarını yetkililerine ve bize bildirdiler. Fakat karşı liste 'A firması ve B firması bizimle' diyerek, bu firmaların adına gidip oy istiyorlar. Burada üyelerimizin dikkat etmesi gereken şu; bu arkadaşlarımızın listelerine bir baksınlar, bu iki firmanın ismini göremeyecekler. Yine 1 Ekim’deki seçimlerde sarı liste ile olan Çerkezköy’ün önemli iş adamlarından seçim tecrübesi yüksek olan, kamuoyunun sevdiği saydığı birkaç arkadaşımız şuanda yine sarı listenin yanında değil. Ama maalesef sosyal medyadan onlarla eskiden çekildikleri fotoğrafları paylaşarak sarı listenin yanında gösterip onların kitlelerinden medet umuyorlar.’’ Sözlerini kaydetti.

‘’ŞUAN SEÇİM OLSA 11-0 OLUR’’

Seçim sonuçları hakkında iddialı açıklamalarda da bulunan Yılmaz, son olarak şunları söyledi; ‘’2 haftamız kaldı, seçimlere sıkı çalışıyoruz. Sloganımız şu; Geldikleri gibi gidecekler. Bunun için şuanda hiçbir sorun görmüyorum. Sadece çok önemli baskılar var bu baskıların da aradaki farkı daha fazla açacağını düşünüyorum. Biz 12 grubun birinde tarafsızız, beyaz listeye destek vereceğiz ama 11 liste de mavi liste olacak. 11 listenin tamamını almayı hedefliyoruz, şuanda seçim olsa 11-0 olur diye düşünüyorum.’’