22 Aralık Cumartesi günü Çorlu Gold Davet Sarayı’nda düzenlenen etkinlikte, hastane personeli doyasıya eğlendi. Etkinliğe Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Optimed Hastanesi Genel Müdürü Op.Dr. Ayhan Arslan, Optimed Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Recep Çalışkan, Optimed Hastanesi Başhemşiresi Sevda Sümbül, hastane yöneticileri ve personeli katıldı.

‘’550 BİN FARKLI HASTAYA SAĞLIK HİZMETİ VERDİK’’

Gecenin ilk konuşmacısı Optimed Hastanesi Genel Müdürü Op. Dr. Ayhan Arslan oldu. Yıl içerisinde göstermiş oldukları yoğun emeklerinden dolayı yönetime, hekimlere ve tüm hastane personellerine teşekkür ederek sözlerine başlayan Arslan, ‘’Bundan 11 yıl önce yedi hekim arkadaşımla, Optimed Hastanesi’ni açmaya karar verdiğimizde bölgemizde maalesef sağlık hizmetleri çok yetersizdi. Bu ihtiyaçtan hareketle çıktığımız yolda, bugün geldiğimiz noktada 550.000 farklı hastaya 3 milyon 300 bin kez sağlık hizmeti vermişiz. Optimed ailesi olarak güvenilir, kaliteli sağlık hizmetini uygun bir ücretle sunmaya çalışan bir anlayışı yani optimum davranmayı her zaman çok önemsedik. Bana göre itibarlı bir kurum olmaktaki en büyük farkımız budur.’’ dedi.

‘’KENDİMİZİ GELİŞTİRMEK İÇİN SÜREKLİ ÇABALIYORUZ’’

Optimed Hastanesi’nin her gün büyüyen bir sağlık merkezi olduğuna dikkat çeken Arslan, ‘’Yıllar içinde yaklaşık 500 çalışan, 60 hekim ve 200 yatak kapasitesine ulaştık. 2011 yılından bu yana Cerrahi Tıp Merkezimizle, Çorlu bölgesinde de optimum bir şekilde hizmet vermeye devam ediyoruz.’’ İfadelerini kullandı. Hastalar ve yakınlarının konforu için çalıştıklarını da belirten Arslan, ‘’Hastalarımız ve en az onlar kadar önemli olan hasta yakınları bizim en kıymetli değerlerimizdendir. Onların sağlık güvenliği, alacakları hizmetin kalitesi, konforu, mahremiyetlerinin sağlanması ve kendilerini rahat ifade edebildikleri, yardım istedikleri her konuda cevap alabildikleri bir kurum olarak devam etmek ve her geçen gün daha da geliştirmek için sürekli çabalıyoruz. Amacımız sağlıkta kalitenin, güvenli adresi olmaya devam etmek ve bu itibarımızı her koşulda sürdürmektir.’’ diye konuştu.

‘’FEDAKAR ARKADAŞLARIMIZA MİNNET DUYUYORUZ’’

Deneyimli bir ekibe sahip olduklarını söyleyen Arslan, ‘’Bizi Optimed yapan, hasta ve hasta yakınlarımızla birebir temasta olan, onlarla samimi ve güven temelli bir iletişim geliştirerek güçlü bir aile olmamızı sağlayan, her koşulda önce insan sağlığı diyen hekimlerimizdir. İşte onlar da kurumumuzun temel taşlarındandır. Hekimlerimizin yanı sıra takım ruhu içerisinde ekip olmayı başarmış, kendilerini işlerine adamış fekadar ve cefakar diğer tüm arkadaşlarımıza bu başarımızdaki katkılarından dolayı minnet duyuyoruz.’’ İfadelerini kullandı.

‘’ANNE DOSTU HASTANE OLMA YOLUNDA İLERLİYORUZ’’

Sağlık konusunda yeni teknolojiyi takip ettiklerini dile getiren Arslan, ‘’Girişimsel Kardiyoloji Ünitemizde yer alan Anjiyo cihazımız ile kalp hastalıklarının teşhis ve tedavisinde etkin fayda sağlıyor ve hayat kurtarabiliyoruz. Burada teşhisi konan hastalarımızın bir kısmına yoğun bakım desteği verip, bir kısmına da Kalp ve Damar Cerrahisi Merkezimizde ameliyatlar uyguluyoruz.’’ dedi. Hastane hizmet binasının da bu yenilenme hareketinden nasibini aldığını kaydeden Arslan, ‘’Özellikle Atatürk Caddesi’ne cephesi olan ilk binamızın giriş alanlarını, lobilerini, koridor ve bekleme alanlarını genişletip, yenileyerek hastalarımız ve çalışanlarımız için daha hijyenik bir hale getirdik. Bu binayı neredeyse tamamen anneler ve yenidoğan bebekleri için ayırdık. Kadın Hastalıkları ve Doğum ile ilgili tüm poliklinikleri, doğum üniteleri, hasta odaları ve yeni doğan yoğun bakım ünitelerimizin hepsi bu binada daha modern, daha teknolojik ve daha konforlu bir hale getirilerek yeniden yapıldı. 2015 yılında ‘Bebek Dostu Hastane’ olmamızın ardından şimdi ‘Anne Dostu Hastane’ olma yolunda ilerliyoruz.’’ Şeklinde konuştu.

‘’TÜM BU GAYRET ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYAN SEKİZ HEKİME AİTTİR’’

Arslan, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; ‘’Yine aynı şekilde bina girişimde, hasta ve hasta yakınlarının daha rahat oturup dinlenebilecekleri, çok sayıda hizmetlisi ile CAFEMED isimli kafeteryamızı açmış olduk. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezimizi, hastalarımız ve çalışanlarımız için daha ergonomik, şık ve daha konforlu bir şekilde yeniden tasarladık ve kapasitesini arttırdık. Labaratuvar ve Radyoloji ünitelerimiz de tekrar planlanarak eksikleri giderildi. Radyoloji ünitemizdeki MR cihazımızı, geçtiğimiz yıl daha hızlı ve iyi sonuçlar vermesi için 1.5 Tesla Kapalı MR cihazı ile değiştirdik. Yine aynı şekilde Radyoloji ünitemizde yer alan BT cihazımızı düşük doz radyasyon ve hızlı çekim özelliği olan yeni bir versiyonu ile değiştirdik. Bu gayret ve çaba tüm çalışanlarımızla beraber elini taşın altına koyan kurucu sekiz hekime aittir. Hepsine ayrı ayrı teşekkür etmek gerek.’’ dedi.

‘’HEPİNİZE MUTLU YILLAR’’

Son olarak çalışanlara mutlu yıllar dileyen Arslan, ‘’Zorlu bir süreçten geçtiğimiz muhakkak. Hepiniz kendi evinizde, kendi geçiminizde, kendi ekonominizde bunu fazlasıyla hissediyorsunuz. Masrafları daha çok kısmaya, zorunlu olmayan harcamalar yapmamaya çalışıyorsunuz. Hastane geliri de bunun devasa büyütülmüş hali olarak düşünmek yanlış olmaz. Bizim kurumlarımız da tasarruf ve verimlilik her zamankinden önemli hal gelmiştir. Fakat bu süreçte en çok ihtiyaç duyduğumuz özellik dayanıklılıktır. İşte biz Optimed ailesi olarak bu zorlu yolda, çalışanlarımızın birbirine ve kuruma bağlılığı, hepimizin Optimed’in başarısına olan inancı ve güveni ile yenilikçi ve yaratıcı çözümler üretmesine imkan sağlayan davranış biçimlerimizle, dayanıklı olduğumuzu düşünüyorum. 2019’u sektördeki çoğu kurumun tersine, sağlam ve başarılı geçireceğimize inanıyorum. Hepinize mutlu yıllar, iyi eğlenceler, afiyet olsun diliyorum.’’ Diyerek konuşmasını noktaladı.

‘’BU ZOR SÜREÇTE BİZLERİN İŞLERİNİ KOLAYLAŞTIRAN SİZLERSİNİZ’’

Arslan’ın konuşmalarının ardından Optimed Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Recep Çalışkan söz aldı. Kısa bir konuşma gerçekleştiren Çalışkan, çalışanlara ve tüm sağlıkçı kadroya mutlu, huzurlu ve sağlıklı yıllar diledi. Çalışkan, ‘’Geleneksel Yıl Sonu Gala Yemeğimize hepiniz hoş geldiniz. Bu yılbaşı yemekleri bizler için özel bir yere sahip. Özellikle bu yıl daha büyük bir özelliği var. 2018 ne yazık ki dünyamız, ülkemiz ve bulunduğumuz il için zor geçen bir yıl oldu. Bu süreçte bizlerin işlerini kolaylaştıran, sizlersiniz. Hepinize sonsuz teşekkür eder, mutlu yıllar dilerim.’’ dedi.

Konuşmacıların ardından katılımcılara yemek ikramında bulundu. Ardından canlı müzik eşliğinde süren eğlence, gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.