Hastane’nin 8. Katında bulunan konferans salonunda gerçekleşen toplantı, kahvaltı programı ile başladı. Basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayan Optimed Hastanesi Genel Müdürü Op. Dr. Ayhan Arslan ve Başhekim Op. Dr. Recep Çalışkan, hastane hakkında bilgiler aktardılar. Programda Optimed Hastanesi Yönetim Kurul Üyesi ve Kadın Doğum Ekip Lideri Op. Dr. Nevzat Koç, Hastane Başhemşiresi Sevda Sümbül, İşletme Direktör Yardımcısı Elçin Süleymanoğlu, Çorlu Tıp Merkezi İdari Müdürü Ahmet Erdem, Kurumsal İletişim Sorumlusu Nuran Başyurt ve Nagihan Aktaş ile birlikte Hasta Hakları Sorumlusu Esra Böberka hazır bulundu.

GAZETECİLERİN ANLAMLI GÜNÜNÜ KUTLADI

Programın açılış konuşmasını Özel Optimed Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Recep Çalışkan gerçekleştirdi. Basın mensuplarının anlamlı günlerini kutlayarak sözlerine başlayan Çalışkan, görevlerini yapmak için tüm engelleri hiçe sayan gazetecileri tebrik ettiğini dile getirdi. Ardından hastanenin genel özelliklerinden bahseden Çalışkan, ‘’Sağlık sektöründe referans hastane olmak adına; bilimsel ve teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Hastalarımıza güvenilir, doğru teşhisi koyma ve gerekli, uygun tedaviyi sunma noktasında, gelişen dünyada ne yapılıyorsa onları yakalamaya çalışıyoruz. Biliyorsunuz ki son iki yılda, iki binamızda da, birçok alanı hastalarımız ve yakınlarının çok daha iyi ve kaliteli hizmet alabilmeleri için yeniledik.’’ dedi.

''ANNE DOSTU HASTANE' OLMA YOLUNDA İLERLİYORUZ''

Bölgedeki doğum oranlarının artışı nedeniyle, hastane olarak Kadın Hastalıkları ve Doğum ile ilgili öncelikli projeler hazırladıklarını belirten Çalışkan, ‘’Bu binayı neredeyse tamamen, anneler ve yeni doğan bebekler için ayırdık ve yeniden tasarladık. Kadın Hastalıkları ve Doğum ile ilgili tüm poliklinikler, doğum üniteleri, hasta odaları ve yeni doğan yoğun bakım ünitelerimizin hepsi bu binada, daha modern, daha teknolojik ve daha konforlu bir hale getirilerek yeniden yapıldı. 2015 yılında “Bebek Dostu Hastane” olmamızın ardından, şimdi de “Anne Dostu Hastane” olma yolunda ilerliyoruz. Acil Servis hizmetimizi de yenilediğimiz ve büyüttüğümüz alanlarda daha elverişli koşullarda sunuyoruz. ‘’ ifadelerini kullandı.

‘’TÜM BU GAYRET HASTALARIMIZIN MEMNUNİYETİ İÇİN’’

Hastane olarak önceliklerinin hasta sağlığı ve memnuniyeti olduğunu vurgulayan Çalışkan, şu ifadelerle konuşmasını tamamladı; ‘’Yine aynı şekilde bina girişinde, hasta ve hasta yakınlarının daha rahat oturup, dinlenebilecekleri ve yiyecek içecek açısından zengin bir yelpazeye sahip, çok sayıda hizmetlisi ile CAFEMED isimli kafeteryamızı açmış olduk. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezimizi, hastalarımız ve çalışanlarımız için daha ergonomik, şık ve daha konforlu bir şekilde yeniden tasarladık ve kapasitesini artırdık. Laboratuvar ve Radyoloji ünitelerimiz de tekrar planlanarak, eksikler giderilerek yeniden kuruldu. Tabii ki, tüm bu gayret ve çaba, hastalarımızın bizden sürekli memnun kalmaları ve bizi tercih etmeye ve tavsiye etmeye devam etmeleri içindir; bu kararlılık ve istek ise, tüm çalışanlarımızla beraber, ellerini taşın altına koyan, kurucu sekiz hekime aittir.’’

ANLAMLI GÜNDE ANLAMLI HEDİYE

Çalışkan’ın konuşmalarının ardından Optimed Hastanesi Yönetim Kurul Üyesi ve Kadın Doğum Ekip Lideri Op. Dr. Nevzat Koç, basın mensupların ‘Anne Dostu Hastane’ sertifikası için gerçekleştirdikleri çalışmalardan bahsetti. Normal doğumun önemine dikkat çeken Op. Dr. Koç, normal doğum oranlarında Avrupa standartlarını yakalamayı hedeflediklerini söyledi. Bilgilendirmelerin ardından Optimed Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Recep Çalışkan tarafından basın mensuplarına çıkan Down Sendromlu İnci’nin annesi Süreyya Ülkü Güler’in hazırladığı özel oyuncak bebekler hediye edildi. Gerçekleştirilen program, basın mensuplarına hastanenin gezdirilmesi ile son buldu.