Kapaklı Gazetesi - Çerkezköy Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü işbirliği ile Mahalle Evleri’nde açılan Meslek Edindirme Kurslarını ziyaret eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, kursiyerlere başarılar dileyerek taleplerini dinledi. Herkesin aradığı videoları sitemizde mevcut.

2 mahallede Okuma ve Yazma kurslarının başladığını kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Belediyemiz ve TEMEK tarafından ortaklaşa düzenlenen Meslek Edindirme Kurslarımız Ekim ayı içerisinde başladı. Bağlık ve Veliköy Mahalle Evlerimizde Makine ve Nakış Kursu, Kızılpınar Mahalle Evimizde ise Basit İğne Teknikleri Kurslarımız TEMEK ile ortaklaşa devam ediyor. Ayrıca Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile Bağlık ve Kızılpınar Mahalle Evlerimiz de Okuma ve Yazma Kurslarımız başladı” dedi.

‘’MAYIS AYINDA KURSLAR SONA ERECEK’’

Pandemi koşullarında açılan Meslek Edindirme Kurslarına ev hanımlarının ilgisinin yoğun olduğunu belirten Akay, “Kurslarımıza katılan kadınlarımıza basit iğne teknikleri, makine nakışı, rölyef, kurdela işi, seramik çalışması, hediyelik eşya çalışması, ipek ve koza çalışması gibi alanlarda usta öğreticiler tarafından eğitimler veriliyor. Ekim ayında başlayan kurslarımızı 2021 yılı Mayıs ayında tamamlayarak, kurslarımızda başarılı olan kursiyerlerimize Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika vereceğiz” ifadelerini kullandı. Akay, ev hanımlarının boş vakitlerini değerlendirmeleri ve aile bütçelerine katkıda bulunmalarının hedeflendiği kurslarda ayrıca Çerkezköylülük bilincinin de arttığına vurgu yaptı.

ÖĞRENCİLER TEŞEKKÜR ETTİ

Ayrıca Bağlık, Kızılpınar ve Veliköy Mahalle Evleri’nde bulunan Bilgisayar Sınıflarını da ziyaret eden Akay, uzaktan eğitim alan öğrenciler ile sohbet edip, başarılar diledi. Akay’a ziyareti için teşekkür eden öğrenciler ise Çerkezköy Belediyesi’ne ücretsiz bir şekilde uzaktan eğitime ulaşmalarını sağladığı için minnettar olduğunu dile getirdi.