Kapaklı Gazetesi - Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı çalışmalarını sürdüren Çerkezköy Belediyesi, virüs ile mücadele tedbirleri kapsamında kent genelindeki mesire ve spor alanlarını İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge gereğince vatandaşların kullanımına kapadı.

Koronavirüs (COVID-19) salgını ile mücadele çalışmaları kapsamında cadde ve sokaklarda dezenfeksiyon işlemlerini sürdüren Çerkezköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, Bağlık Mahallesi cadde ve sokakları ile kentteki ibadethanelerde dezenfeksiyon çalışmalarına devam etti.

PİKNİK ALANLARI KAPATILDI

Çerkezköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de cadde ve sokaklarda ilaçlama ve yıkama çalışmalarını sürdürdü. Zabıta Müdürlüğü ekipleri ise Kızılpınar Mahallesi’nde faaliyet gösteren fırınları denetleyerek, alınması gereken tedbirlere uyulması konusunda uyarılarda bulundu. Ayrıca İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan son genelge gereğince Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Kartaltepe Piknik ve Mesire Alanı ile Kızılpınar Mahallesi’nde bulunan Kocameşe Piknik ve Mesire Alanı’nda piknik yapmak, yürüyüş ya da spor faaliyetlerinde bulunmak yasaklandı.

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ UYARDI

İhtiyaç duyulan tüm kamu ve ortak kullanım alanlarında dezenfekte çalışması yapıldığına dikkat çeken Çerkezköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, Koronavirüse karşı dezenfekte çalışmalarının periyodik olarak devam edeceğini belirterek; vatandaşların da kişisel hijyen tedbirlerine uymaları ve yetkililerin yapacağı ikazları dikkate almaları konularında uyardı.