Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 95. ve Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yılı, Çerkezköy’de büyük bir coşku ile kutlanacak. Kutlamalar kapsamında Çerkezköy Belediyesi tarafından 29 Ekim Pazartesi günü 5. Kurtuluş Koşusu, Fener Alayı ve Volkan Konak konseri düzenlenecek.

Kutlamalar, 28 Ekim Pazar günü saat 12.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulması, Saygı Duruşu’nda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayacak. Çelenk sunma töreninin ardından 28 Ekim Pazar günü yapılacak olan kutlamalar sona erecek.

 PROTOKOL VATANDAŞIN BAYRAMINI KUTLAYACAK

29 Ekim Pazartesi günü düzenlenecek olan kutlama programı ise saat 09.30’da Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ın makamında tebrikleri kabul etmesi ile başlayacak. Ardından saat 10.00’da Çerkezköy Kaymakamı Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan vatandaşların ve tören birliklerinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayacaklar.

KAYMAKAM ABBAN VE BAŞKAN AKAY KONUŞACAK

Protokolün yerini almasının ardından saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşımız hep bir ağızdan coşku ile söylenerek, ay yıldızlı şanlı bayrağımız göndere çekilecek. Çerkezköy Kaymakamı Selami Abban ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalarını yapmasının ardından Cumhuriyetimizin 95. Yılı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek ve ardından öğrenciler günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okuyup, solo şarkılar seslendirecekler. Halk Oyunları Ekipleri’nin gösterisinin ardından Mehter Takımı’nın gösterisi ve Geçit Töreni ile Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlamalar sona erecek.

5. CUMHURİYET KOŞUSU DÜZENLENECEK

Çerkezköy Kaymakamlığı’nın düzenlediği resmi törenin sona ermesinin ardından saat 11.30’da Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı’nda 1000 metrelik 5. Cumhuriyet Koşusu başlayacak. Koşuya katılmak isteyen vatandaşlar, koşu başlamadan kurulacak stantlara kayıtlarını yaptırabilecekler. Çerkezköy Belediyesi 5. Cumhuriyet Koşusu’nu ilk 3 sırada bitirecek olan sporculara kupa ve madalya, koşuya katılan tüm sporculara ise katılım madalyası verilecek.

FENER ALAYI DÜZENLENECEK

Çerkezköy Belediyesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde 29 Ekim Pazartesi saat 19.30’da Fener Alayı düzenlenecek. Çerkezköy Belediyesi önünden başlayacak olan Fener Alayı’na katılan Çerkezköy halkı ellerinde bayraklar ve meşaleler ile Kapalı Pazar Yeri’ne marşlar söyleyerek yürüyecekler.

VOLKAN KONAK KONSERİ İLE KUTLAMALAR SONA ERECEK

Fener Alayı’na katılan kortejin Kapalı Pazar Yeri’ne ulaşmasının ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay sahneye çıkarak günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştirecek. Başkan Vahap Akay’ın konuşmasının ardından ünlü sanatçı Volkan Konak sahneye çıkarak, Çerkezköy halkı için şarkılarını seslendirecek.