Kapaklı Gazetesi - 1911 Çerkezköy Spor Kulübü’ne başkan adayı olduğu açıklayan Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası eski Başkanı Yaşar Kuş, “Kaymakamımıza, belediye başkanımıza, büyükşehir belediye başkanımıza gideceğiz. Çalınacak her kapıyı çalacağız.” dedi.

Kuş’un basın açıklamasına 1911 Çerkezköy Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Turhal da katılım sağladı.

“DESTEK BEKLİYORUZ”

Yaşar Kuş açıklamasında, şu sözlere yer verdi: “Şahsım olarak Çerkezköy’de doğmuş, Çerkezköy’de yaşamış, Çerkezköy’de kazanmış, Çerkezköy’de 18 yıl Şoförler odası başkanı olarak hizmet etmiş biri olarak kulübümüzün bu duruma düşmesine, kayyıma kalmasına gönlüm razı olmamıştır. Sayın valimiz, sayın kaymakamımız, sayın belediye başkanımız, Çerkezköy sanayicisi, Çerkezköy esnafı, arkadaşlarımız ve dostlarımızın da vereceği destekle ben bu göreve talibim. Çarşamba günü yapılacak olan olağan genel kurul toplantısında Çerkezköy 1911 Spor Kulübü’nün başkanlığına adaylığımı açıklıyorum. Tüm Çerkezköylü hemşerilerimizin desteğini bekliyorum. Nüfusu Çerkezköy’den daha az ve ekonomik olarak da Çerkezköy gibi yüzlerce fabrikası olmayan bölgelerin takımı süper ligde oynarken, Türkiye’de sanayide ön sırada yer alan organize sanayi bölgesine sahip Çerkezköy’ün neden 1. lig takımı olmasın. Amatör lig bize yakışmamaktadır. Belediye başkanımızın, kaymakamımızın, valimizin ve tüm Çerkezköy halkının da desteğiyle ben bu görevi aldığım zaman takımımızı 5 yıl içerisinde 1. Lige çıkartacağımın sözünü de bugün veriyorum. Yönetim kurulu listemizde de çok değerli insanlar olacaktır. Bu görevi layıkıyla yerine getireceğimden hiç şüphem yoktur. İnşallah tüm Çerkezköy halkıyla birlikte nice şampiyonluklar yaşayacağız. Bu Dilek ve temennilerimle Çerkezköy 1911 Spor Kulübü başkanlığına adaylığımı açıklıyorum.”

“HER YERE GİDECEĞİZ”

Çerkezköy’ün sporcularına sahip çıkması gerektiğini söyleyen Kuş, “Takımın çok daha güzel yerlerde olmamasında herkesin suçu bulunuyor. Biz tüm bunları masaya yatırmaya çalışacağız. Herkesin kapısına gideceğiz. Ben adaylığımı açıkladım diye belki tepki gösterenler olacak. Ben onları hiç düşünmüyorum. Bana tepki gösterenler Çerkezköy’ün takımının kayyuma kalacak olmasının utancıyla yaşasın. Ben bunu geçen hafta gördüğümde, duyduğumda üzüldüm. Çerkezköy bir sanayi kenti. Türkiye’nin göz bebeği olan bir ilçenin Bölgesel Amatör Lig’de bir takımının sahipsiz kalması bana göre çok ayıp bir şey. Biz tüm çalışmalarımızı yapacağız, gidilmesi gereken herkese gideceğiz. Kaymakamımıza, belediye başkanımıza, büyükşehir belediye başkanımıza gideceğiz. Çalınacak her kapıyı çalacağız. Kesinlikle politika yapmayacağız. İnşallah başkanlığı alırsak, ‘Çerkezköy’ü çok seviyorum’ diyenlerin ne kadar sevdiğini göreceğiz.” dedi.

“HERKES ETEĞİNDEKİ TAŞLARI DÖKECEK”

Önceki yönetimlere de teşekkürlerini ileten Kuş, “Göreve gelmemiz halinde şeffaf bir yönetim anlayışı ile kulübün gelirini ve giderini sık sık kamuoyu ile paylaşacağız. Kahve köşelerinde kimse ahkam kesmeyecek. Nasıl Yaşar Kuş adaylığını açıklama cesareti gösterdiyse herkes gelecek eteğindeki taşları dökecek. Kulüpte bugüne kadar görev alan başkan ve yöneticilere katkılarından ve hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Geçmiş dönemlerde görev alan başkan ve yöneticilerimize teker teker gidip fikir alacağız. Onların fikirleri bizim için çok değerlidir.” açıklamasında bulundu.

“BU KULÜP İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIM”

Kuş, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Benim şuandaki tek düşüncem Çarşamba günü takımın sahipsiz kalmaması. Ben de bu yüzden taşın altına elimi koydum. Bizim herkese kapımız açık. Çerkezköy’ü seven herkes taşın altına elini koysun. Biz burada Çerkezköyspor’un başarısı için ter dökeceğiz. Bu yarışta kim varsa da Çarşamba gününe kadar süremiz var, bize ulaşsın, yönetimimize girsin. Takımızın güçlenmesi için, başarı elde etmesi için ne gerekiyorsa canla başla çalışacağız. Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı olursam bir yıllık maaşımı kulübe bağışlama sözü veriyorum. Benim çok param yok. Ama ben bu yola paramla çıkmadım. Bu takım için ne gerekiyorsa hep birlikte el birliğiyle yapacağız”

“KULÜBÜN BORCU YOKTUR”

Kulübün borcunun olmadığını kaydeden kulüp yöneticilerinden İlhan Tural, “ Geçen sezon oynanmadığı için futbolcuların paraları ve lisans ücretleri de yatırıldı. Kısacası kulübün bir kuruş borcu yoktur. Şu an da 22 futbolcu kulübün sözleşmeli futbolcularıdır. 200 bin nüfuslu Çerkezköy’de takıma sahip çıkılmaması gerçekten üzücüdür. Yaşar Kuş’un dediği gibi Çerkezköy’ü sevenler olarak siyaseti karıştırmadan el emeği ile bu takımı üst liglere çıkarmak istiyoruz. Kulübün borçsuz olmasında Tolga Tokoçin’in emeği büyüktür. Kendisine çok teşekkür ediyorum.” dedi.