Kapaklı Gazetesi - Çerkezköy Belediyesi’nin ‘Sofralar Kuruluyor, Gönüller Bir Oluyor’ sloganı ile geleneksel hale getirdiği mahalle iftarlarının sekizincisi Kızılpınar Mahallesi’nde kuruldu. 

Kızılpınar Kapalı Pazar Yeri önünde hayırseverlerin katkıları ile kurulan mahalle iftarında binlerce Kızılpınarlı vatandaş bir arada oruçlarını açtılar. Mahalle sakinlerinin büyük ilgi gösterdiği iftar programında yemek sonrası dualar edildi, sohbetler yapıldı ve Ramazan ayının manevi iklimi birlikte yaşandı.

‘’BİRLİKTE ORUÇ AÇTIK, BİRLİKTE DUA ETTİK’’

Kurulan iftar sofrasında Kızılpınarlılar ile bir araya gelen ve onların Ramazan ayı coşkusuna ortak olan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Her yıl düzenlediğimiz ve artık geleneksel hale getirdiğimiz mahalle iftarlarımızda bugün Kızılpınar Mahallemizde yaşayan hemşerimiz ile aynı sofra etrafında buluştuk, oruçlarımızı açtık, sohbetlerimizi yaptık ve dualarımızı ettik” dedi.

‘’ÇERKEZKÖYLÜLÜK BİLİNCİ ARTIYOR’’

Mahalle iftarlarının komşuluk ilişkilerini güçlendirdiğini ve Çerkezköylülük bilincini arttırdığını belirten Akay, ayrıca programa katılan vatandaşlara ve katkıda bulunan hayırseverlere teşekkür etti. Akay, konuşmasını şu sözlerle noktaladı; “Her yıl olduğu gibi bu yıl da oruçlarımızı mahalle iftarlarımızda buluşturacağımız binlerce vatandaşımız ile birlikte açıyoruz. Bu vesile ile bu yıl 6’ncısını gerçekleştireceğimiz Mahalle İftarlarımıza katkı sunan, emek koyan Çerkezköy OSB yönetimine, Hyosung, Bony Tekstil, Teverpan, Vastaş, Özer Metal, Dinarsu ve Elagöz İnşaat firmalarına ve hayırsever Semra Özen’e teşekkür ediyorum.’’

TÜM VATANDAŞLAR DAVETLİ

Çerkezköy Belediyesi’nin hayırseverlerin katkıları ile düzenlediği mahalle iftarlarının 26 Mayıs Pazar günü Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde Makasçı Sokak ve Fatih Caddesi’nde kurulan iftarla devam edecek. 27 Mayıs Pazartesi günü de Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde Özcan Sokak ve Canbazlar Sokak’ta kuracak iftar sofralarında Çerkezköy halkı bir araya gelecek.