AK Parti Çerkezköy ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ömer Kılınç, düzenlediği basın toplantısıyla partisinden ve tüm görevlerinden istifa ettiğini duyurdu. Kılınç, istifa nedeninin ‘Termik Santrale Karşı Kamuoyu Oluşturmak’ olduğunu belirtti.

AK Parti Çerkezköy ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ömer Kılınç, 21 Mart 2018 Çarşamba günü saat 13:00’da Çerkezköy’deki ofisinde basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen basın toplantısında istifasını duyuran Kılınç, Termik Santralle mücadelesini tarafsız bir şekilde yürütmek istediği için istifa ettiğini vurguladı. 

‘’HİÇ KİMSEYE KIRGINLIĞIM YOK’’
Kimseyte kırgın veya küskün olmadığını dile getiren AK Parti Çerkezköy ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ömer Kılınç, ‘’Amacım Çerkezköy ve Kapaklı’ya kurulması düşünülen Termik Santraller için bir kamuoyu oluşturmak. Hiç kimseye kırgınlığım veya küskünlüğüm kesinlikle yok. 1945 doğumluyum. Ortadoğu Teknik Üniversitesi mezunuyum. Mezuniyetimden sonra askerliğime müteakip Devlet Planlama Teşkilatı’nda bulundum. Biz Özal Dönemi, 1968 kuşağıyız. Devlet Planlama Teşkilatı’nda Teşvik Planlama Bölümü’nde bulundum. Bu nedenle Çerkezköy’deki yatırımların çoğunun sahipleriyle bürokratik ilişkilerim var. Onun için masanın öbür tarafını da bilen bir insanım.’’ Dedi.

‘’BU İŞE PARTİ GÖZETMEKSİZİN HASSASİYET GÖSTERMELİYİZ’’
Termik Santrale karşı parti gözetmeksizin birleşilmesi gerektiğinin altını çizen Kılınç, ‘’ Bu iş yalnızca politikacıların işi değil. Bu iş vatandaşlarımızın işidir. Bakın benim torunlarım burada, ben 70 küsür yaşıma gelmişim. Bu yaştan sonra yaşasam ne olur yaşamasam ne olur. Fakat hepinizin torunları, evlatları, kardeşleri var bu yüzden bu işe parti gözetmeksizin hassasiyet göstermeliyiz.’’ Sözlerini kaydetti.

‘’HANGİ DUMAN HAVAYA KATKILI OLUR?’’
Termik Santrallerin zararlarıyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gelen yanıtı da eleştiren Kılınç, şunları söyledi; ‘’Termik Santral konusunda yerli enerjiye ihtiyacımız olduğunu söyleyebilirim. Bu senin vilayetinde olmayacak, benim vilayetimde olmayacak nereye olacak? Fakat ben diyorum ki burası nüfus yoğunluğunun çok fazla olduğu bir yer. Termik Santral yapacaksanız yapın Ama Kapaklı gibi Çerkezköy gibi %8’in üzerinde büyüyen bir yerin burnunun dibine yapmayın.’’

‘’GELEN DUMANA ‘BEN İKTİDAR PARTİSİNDENİM’ Mİ DİYECEĞİM?’’
Geçtiğimiz aylarda Kapaklı’da düzenlenen ‘Termik Santrale Hayır’ mitingine katılımı yeterli bulmadığını da belirten Kılınç, vatandaşların bu mitinglere daha çok ilgi göstermesi gerektiğini belirtti. Termik Santral konusunun siyaset üstü bir mesele olduğunu tekrar tekrar vurgulayan Kılınç, ‘’Mesela Kapaklı’da bir miting yaptık. Fakat şöyle söyleyeyim Kapaklılı bir dostumun düğününde ondan fazla insan vardı. Vatandaşlarımıza diyorum ki ‘Gelin bu mitingde partili, partisiz hep beraber olalım’. Çünkü senin partinin vatandaşlarının akciğerine bu duman gitmeyecek diye bir kaide yok ki. Hepimizin akciğeri bu dumanları çekecek, ben ne diyeceğim gelen dumana ‘ben iktidar partisindenim benim ciğerime girme’ mi diyeceğim?’’ dedi.

‘’BÜTÜN GÖREVLERİMİ BIRAKIYORUM’’
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi’ndeki Meclis Üyeliği ve parti üyeliğinden istifa ettiğini, artık sıradan bir vatandaş olarak hareket edeceğini belirten Kılınç, konuşmasına şu şekilde devam etti; ‘’Bu istifamın gerekçesi yalnızca Termik Santral ve Vatandaşa ‘Dikkat arkadaşım bu zehir senin için de gelecek’ demek için’’

‘’EMİNİM SAYIN CUMHURBAŞKANI DUYSA MANİ OLUR’’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu durumdan haberdar olması halinde mani olacağını ifade eden Kılınç, ‘’ Ben eminim ki Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bu millet ulaşabilse, fotoğrafları gösterse ve dese ki; Senin milyonlarca dolar harcadığın Ergene nehrini boyahane suyundan kurtardık ama kömür tozuyla sıvayacağız. Bu nasıl olur ya? Ergene nehrindeki asitli su mu çok öldürücü, yoksa bütün atmosferi kömür dumanıyla kaplamak mı çok öldürücü? Eminim Sayın Cumhurbaşkanı bunu duysa mani olur.’’ Dedi.

‘BURADA SANTRAL İSTEMİYORUZ
Son olarak vatandaşlara seslenen Kılınç, konuşmasını şu ifadelerle noktaladı; ‘’Buradan vermek istediğim mesaj şu; Eğer yalvarmak gerekiyorsa yalvaralım, rica etmek gerekiyorsa rica edelim. Ama bizim amacımız bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek. Biz Çerkezköy – Kapaklı halkı olarak burnumuzun dibinde böyle bir Termik Santral istemiyoruz, bu bizim Termik Santrale karşı olduğumuz anlamına gelmez. Tamam milli enerji, yerli enerji ama benim içime şüphe düşüren yerler var.’’