Kapaklı Gazetesi - Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Kültür Yardımlaşma Derneği, Hz. İmam Hüseyin’in ve 72 yareninin şehit edilişinin 1380’inci yılı nedeniyle, ‘Aşura Günü ve Anma Programı’ düzenlendi. 

Çerkezköy Ehli Beyt Dergahı’nda düzenlenen programa Çerkezköy Kaymakamı A. Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın yanı sıra siyasi parti temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı.

SELAMLAMA KONUŞMALARI YAPILDI

Program Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Çerkezköy Ehli Beyt Dergahı Dedesi Seyyid Sinan Boztepe günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi. Daha sonra Türkiye Ehli Beyt Alimleri Birliği Temsilcisi Seyyid Cafer Bendiderya, Türk Alevi Dedeleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Seyyid deniz Düzgün Doğan günün anlam ve önemine ilişkin birer konuşma yaptılar.

‘’MATEMİNİZ KABUL OLSUN’’

Konuşmaların ardından kürsüye gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, günün ve anlam ve önemine ilişkin kısa bir konuşma yaptı. Akay, “Zulme karşı direnişin, zalime karşı haklının ve mazlumun yanında olma zamanı olan Muharrem ayında tutulan matem oruçlarının, yapılan ibadetlerin kabul olması dileği ile Muharrem ayı matemimiz kabul olsun. Kerbela’da yıllar önce yaşanmış acılardan düşmanlık ve husumet çıkarmak yerine ayırmadan, dışlamadan, herkesi Ehli Beyt sevgisinde buluşturanlara selam olsun” dedi.

Konuşmaların ardından ‘Kerbela’da Aşura Günü’ konulu tiyatro sahnelendi ve yapılan ikramın ardından program sona erdi.