Çerkezköy Samsunlular Yaşar Doğu Spor Kulübü Başkanı Musa Kavlak, düzenlediği kahvaltı programında basın mensupları ile bir araya geldi.

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram ile Çerkezköy Samsunlular Yaşar Doğu Spor Kulübü Başkanı Musa Kavlak arasında kavgaya dönüşen bir tartışma çıktı. Adli makamlara intikal eden olayda, mahkeme Kavlak lehine karar verdi. Kararın ardından 9 Mayıs 2018 Çarşamba günü saat 11:00’da Çerkezköy Mola Pastanesi’nde kahvaltı programı düzenleyen Kavlak, basın mensuplarına olay hakkında açıklamalarda bulundu.

‘’YÜCE ADALET SON NOKTAYI KOYMUŞTUR’’

Mahkeme süresince Enver Bayram’ın kendisi hakkında asılsız söylemlerde bulunduğunu ve ismini karalamaya çalıştığını iddia eden Çerkezköy Samsunlular Yaşar Doğu Spor Kulübü Başkanı Musa Kavlak, ‘’Söz konusu mevzu, bundan bir süre önce şuan bulunduğumuz mekanda Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı da olan Çerkezköy Samsunlular Dernek Başkanı Enver Bayram’ın fiili saldırısına maruz kaldım. Bir takım hukuki ve adli durumlarımdan dolayı o an için savunma yapamamış ve vücuduma darbe almıştım. Adalete ve hukuka olan ve de haklılığıma inancımdan ötürü bu mağduriyetimi hukuk yoluyla aramış ve mahkemeye başvurmuştum. İlgili şahıs, böyle bir darp olayı yaşanmadığını, sadece ufak bir itişme yaşandığını beyan edip aynı zamanda çeşitli basın kuruluşlarımıza da yanlış bilgiler aktarmış şahsım hakkında iftiraya dayalı ifadelerde oluşturabilmek adına işi siyasi boyutlara taşımıştır. Ucunu Cumhurbaşkanımıza kadar dayamıştır. Bunu da o günün AKP İlçe Başkanı Abdullah Öge’yi dahi alet etmeyi denemiştir. Yetmemiştir, iş yaptığım çevreyi, dernekçilik yaptığım çevreyi, makamını da kullanarak etki altına almaya, beni yıpratmaya çalışmıştır. Ve hatta, aramızdaki kavgayı sanki belediye ile yapıyormuşum görüntüsü vermeye çalışarak, o cepheye de beni hedef haline getirme gayretine girmiştir. Lakin hiçbir kurgusu onun adına sonuç vermemiş, tüm hamleleri boşa çıkmış, görülen mahkeme sonucunda yüce adalet son noktayı koymuştur. Benim haklılığımı ortaya koyarak, Enver Bayram’ı cezaya çarptırmıştır. İşte elimde mahkeme kararı mevcut, bunları sizler aracılığınızla tüm hemşehrilerimle paylaşmak istiyorum.’’ Dedi.

‘’ÇIKAN KAVGANIN NEDENİ ÇALIŞIYOR OLMAMIZIN HAZIMSIZLIĞIDIR’’

Enver Bayram’ın bu söylemleri hakkında da hukuki bir süreç yürüttüğünü belirten Kavlak, ‘’Enver Bayram’ın bu süreçte hakkımda söylediği her şey iftiraya dayalı, mesnetsiz, dayanaksız söylemlerden öte değildir. Bunlarla da ilgili ayrıca birkaç mahkeme daha başlamış durumdadır. Süreç devam ettiği için bu konulara girmeyeceğim. Adalet yerini bulacak ve kimin ne olduğunu daha net görülecektir. Sadece şunu söylemek isterim ki, çıkan kavgada meselenin özü açık ve net şekilde bizim Samsunlular Yaşar Doğu Spor Kulübü olarak Enver Bayram’ın başkanı olduğu Samsunlar Derneği’nden daha etkin çalışıyor olmamızın hazımsızlığıdır. Bu benim bir yorumum değildir, Enver Bayram’ın bizzat kendi ağzıyla söylediği bir durumdur.’’ Sözlerini kaydetti.

‘’KENDİSİ ALTERNATİFSİZ DEĞİLDİR’’

Dernekçilik faaliyetlerinde daha aktif olduğu için Enver Bayram ile aralarında böyle bir olay yaşandığını iddia eden Kavlak, açıklamasına şöyle devam etti; ‘’Aramızda iplerin kopuşu, bir cenaze namazı için bulunduğumuz caminin avlusunda ‘Sen ne yapmaya çalışıyorsun, derneğin önüne mi geçmek derdin?’ çıkışıyla olmuştur. Kenan Topçu ve Hayri Varol şahittir. Onlar da ‘Biz duymadık’ derlerse bu da kendi vicdanlarına kalmıştır. Aramızda soğuk rüzgarlar böyle ve bu sebeple başlamıştır. Bu aşamaya kadar kendisiyle yakın arkadaştık. Yani her türlü olumsuz yakıştırmayı yakıştırdığı kişi, onun yakın arkadaşıydı. Ne zaman ki derneğin önüne geçtiğimi düşünmeye başladı, en kötü adam oldum. Bunun değerlendirmesini de kamuoyuna bırakıyorum. İlave etmek isterim ki, Çerkezköy’de Samsunluları temsil edecek çok daha fazla değerli insanlar vardır, kendisi alternatifsiz değildir. Bu isimlerin kendisinin önüne çıkarak yolunu keseceği hezeyanına kapılması yersizdir.’’ 

‘’BULUNDUĞU YERE HEMŞEHRİLERİ GETİRDİ’’

Kavlak sözlerini şu ifadelerle noktaladı; ‘’Herkes işini düzgün ve samimi yapsın, hemşehrilerimiz herkese hak ettiği değeri verecektir. Entrikalarla, ali-cengiz oyunlarıyla tek adam görüntüsü vermesin. Onu bulunduğu yere hemşehrileri getirdi, aynı hemşehrileri halen buradadır ve yol uzundur. Hesapları uzun yola göre yapmasını öneririm. Bugün burada olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum. Gerek duyulursa diğer mahkeme sonuçlarını da sizlerle paylaşabilirim. Biz şimdilik Çerkezköy için, Çerkezköy’de yaşayan Samsunlular için, Samsunlar Yaşar Doğu Spor Kulübü için, spor yapmak isteyen bölgemiz çocukları için, önümüz çıkıp engel olmaya çalışan hiç kimseyi takmadan var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Güçlüyüz, haklıyız.’’