Kapaklı Gazetesi - Gazeteci Şaban Kardeş, düzenlediği basın toplantısında Çerkezköy Kent Konseyi’nde gerçekleşecek seçimlerde başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Kardeş, ‘’Bana kalırsa Kent Konseyi siyasi görüşlerin, çıkarların dışında ve insan odaklı bir yapı olmalı.’’ dedi.

Gazeteci Şaban Kardeş, Çerkezköy Kent Konseyi’nin 5 Aralık’ta tekrarlanacak seçimlerde aday olduğunu açıkladı. Pera Cafe’de düzenlenen basın açıklamasına bölgedeki basın mensupları katıldı. Toplantıda konuşan Kardeş, gazetecilerin de Kent Konseyi’nde aktif temsil edilmesi gerektiğini dile getirdi.

‘’ADAY OLMA İHTİYACI DUYDUM’’

Düzenlediği basın toplantısında konuşan Şaban Kardeş, ‘’Öncelikle benim için önemli olan bu günde, mesleki olarak dayanışma içinde olmanız ve bu dayanışmayı gösterdiğiniz için mutluyum. Bugün burada Çerkezköy’ün geleceği ile ilgili konuşacağız. Çerkezköy Kent Konseyi seçimleri hepinizin bildiği gibi yenilenecek ve 5 Aralık’ta tekrar gerçekleştirilecek. Ben de 20 yılı aşkın süredir bu ilçede yaşayan, gazetecilik yapan, birçoğunuzla yakın çalışan bir arkadaşınız olarak Çerkezköy’ün gelişimine katkı sağlayacak Kent Konseyi’ne aday olma ihtiyacı duydum.’’ İfadelerini kullandı.

‘’SÖZ SAHİBİ OLMAMIZ GEREKİYOR’’

Adaylık süreci hakkında da açıklamalarda bulunan Kardeş, ‘’Adaylığımı doğal bir süreç olarak görüyorum. Kimse bizi oraya davet etmedi. Biz mesleğimizi geliştirmek üzere bir süre önce Batı Marmara Gazeteciler Derneği isminde bir dernek kurduk. Birçoğunuz oranın üyesisiniz. O dernekle birlikte Çerkezköy’de belki çok aktif bir faaliyet yürütmedik ama önemli bir rol oynadık. Çerkezköy’e yapılmak istenen Termik Santral ile ilgili bir duruş sergiledik. Gazeteciler olarak Kent Konseyi’nde olmamız gerektiğine inanıyorum. Bu şehrin her türlü çamurunu bizler çekiyoruz ve orada da söz sahibi olmamız gerekiyor. Bu nedenle gidip resmi olarak başvuruda bulunduk.’’ Diyerek açıklamasını sürdürdü. 

‘’OBJEKTİF BİR LİSTE OLMASINI İSTİYORUM’’

Çerkezköy Kent Konseyi Başkanlığı’na seçilmesi durumunda yürütmeyi düşündüğü faaliyetlerden bahseden Kardeş, ‘’Çerkezköy’ün dününü biliyoruz, bugününü birlikte yaşıyoruz, yarınla ilgili hayallerimiz var. 107 tane sivil toplum kuruluşu var ve birçoğu Kent Konseyi’nin çalışma gruplarından oluşuyor. Çerkezköy’de olup burada temsil edilmeyen birçok kuruluş da var. Mesela Saadet Partisi ve Ehli Beyt Dergahı Kent Konseyi’nde temsil edilmiyor. Ben Çerkezköy’deki bütün renklerin temsil edileceği bir oluşum yapmak için varım. Sadece birilerinin ya da Şaban Kardeş’in seçilmesi için oluşturulacak listeler değil, objektif bir liste olmasını istiyorum. Birliğin güç olduğuna, insanların tek başına bir hiç olduğuna inanıyorum.’’ Sözlerini kaydetti.

‘’HAYIRLARA VESİLE OLSUN’’

Son olarak dilek ve temennilerde bulunan Şaban Kardeş, ‘’Siyaseten Kent Konseyleri kurulduğu günden beri 10 yıldır AK Partili, son 6 yıldır da CHP’li. Ben AK Partili kadar AK Partiliyim, CHP’liler kadar CHP’liyim ve hepinizin bildiği gibi Milliyetçi Hareket Partisi’nin bir üyesiyim. Bana kalırsa Kent Konseyi siyasi görüşlerin, çıkarların dışında ve insan odaklı bir yapı olmalı. Ben insanlarımızın çıkarları için, yarınlarımız için aday oldum. Umarım 5 Aralık’ta yapılan seçimler önce ilçemiz ardından ülkemiz için hayırlara vesile olur. ‘’ diyerek açıklamasını noktaladı.