Kapaklı Gazetesi - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen ve on binlerin katılımı ile gerçekleşen muhteşem Cumhuriyet Yürüyüşü ve Ferhat Göçer konseri ile taçlandı.

Çerkezköy Belediyesi, Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 96. Yılı ve Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yılı münasebetiyle bir konser düzenledi. On binlerce kişinin katıldığı konser öncesi, Cumhuriyet Yürüyüşü gerçekleştirildi. Ardından ünlü sanatçı Ferhat Göçer, en güzel bestelerini Çerkezköylüler için seslendirdi.

MUHTEŞEM CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ

  Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan ve Kent Park’taki konser alanında son bulan Cumhuriyet Yürüyüşü’ne binlerce Çerkezköylü katıldı. Ellerinde bayraklar ile söylenen marşlara eşlik eden vatandaşlar, yürüyerek konser alanına vardı. Burada Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve geçmişten bugüne ebediyete intikal etmiş şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşımız söylendi. 

‘’BUGÜN EN BÜYÜK BAYRAMIMIZ’’

Konser öncesi vatandaşlara hitap eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ‘’96 yıl önce, ‘Padişah, Sadrazam, tek adamlık, sultanlık’ diyen değil, ‘Milletin kaderini yalnızca ve yalnızca millet belirler’ diyen, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diye yani ‘Cumhuriyet’ diyenler sayesinde bu meydanlarda olduğumuzu unutmayacağız. Bugün, en büyük bayramımız; Bugün, savaşarak kazanılan zaferin taçlandığı, bağımsızlık ve özgürlüğümüzün yıldönümü. Heyecanımızın, mücadelemizin, inancımızın Cumhuriyetimizin yıldönümü. Umudumuzun, mutluluğumuzun adı Cumhuriyet; Sevgimizin, aşkımızın, tutkumuzun adı Cumhuriyet. ‘Hakkımı istiyorum’ diye bağıranın, ‘Kadınım’ diye haykırmanın adı Cumhuriyet. İşini seçebilmenin, sevdiğini seçebilmenin, yaşamını seçebilmenin adı Cumhuriyet” ifadelerini kullandı.

‘’GELDİKLERİ GİBİ GİDERLER DİYENLERİ MİNNETLE ANACAĞIZ’’

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; ‘’Tutsaklığa boyun eğerek sömürgeciliği kabul edenlerle değil, ‘Bağımsızlık benim karakterimdir’ diyerek mücadele edenler sayesinde bu meydanlardayız. Kaçıp giden korkaklar yüzünden değil; ‘Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür, parçalanamaz’ dedikleri için bu meydanlardayız. Bizler bugün Sevr paçavrasını imzalayan hain Damat Feritler, Rıza Tevfikler sayesinde değil, bağımsızlık sembolü, Lozan kahramanı İsmet İnönüler sayesinde bu meydanlardayız. Ne demişti büyük önder; ‘Geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez.’ İşte bizler bu anlayışla geçmişimizi, şanlı tarihimizi unutmayacağız, unutturmayacağız.    Bizler geleceğimizi boyunduruk altında tutsak edenleri değil, tarihte bizleri bugünlere taşıyanları; Bizleri, geleceğimizi, bağımsızlığını elde etmiş bir toplumun onurlu birer parçaları olarak Cumhuriyet ile buluşturanları minnetle anacağız. 1919’da; Fatih‘in girdiği kapıdan girerek İstanbul’u işgal edenlere, İstanbul’u ve vatan topraklarını kendi sultanlıkları için feda edenleri değil, sadece ve sadece milletinin azim ve kararlılığına inanarak ‘Geldikleri gibi giderler’ diyenleri minnetle anacağız. 96 yıl sonra Cumhuriyet’ten bahsederken Atatürk’ü unutturacağını zanneden ahmakları değil ona sımsıkı tutunanları minnetle anacağız. İnancımızı

yitirmeyeceğiz. Geçmişten aldığımız güç ile geleceğe umutla bakacağız.’’

‘’BAĞIMSIZLIK KOKAN CUMHURİYETİM’’

Cumhuriyet rejiminin ülkemiz için önemine değinen Başkan Akay, ‘’Ve 96 yıl sonra ayrısı gayrısı olmayan Cumhuriyetim; Karadeniz’in yemyeşil ormanlarından Akdeniz’in mavi sularına, Kuzey Kıbrıs‘ın Beşparmak dağlarına, Anadolu’nun yaylalarından Trakya’nın günebakan tarlalarına mis gibi özgürlük kokan, bağımsızlık kokan Cumhuriyetim. El ele vererek adım adım işgali bitiren yan yana gelerek fabrikalar kuran, devrimler yapan, toprağı işleyen, büyüyen ve geleceğe emin adımlarla yürüyen Cumhuriyetim. İnebolu’dan Ankara’ya sırtında umutlarını, yarınlarını taşıyan annelerimin Cumhuriyeti. Özgürlüğünün peşinden giderek bağımsız geleceği için mücadele edenlerin Cumhuriyeti. Bastığı toprağa sahip çıkanların; gözünü kırpmadan vatan için ölümü göze alanların Cumhuriyeti. Boyun eğmeyenlerin, tüm dünyanın karşısında dimdik duranların Cumhuriyeti. İmkansıza inanıp mucizeyi gerçekleştirenlerin Cumhuriyeti. 30 Ekim 1918’de Mondros’ta boyun eğenlerin değil 29 Ekim 1923’de tam bağımsızlığa inananların Cumhuriyeti. 96 yıldır ne rüzgarlar ne fırtınalar gördü savrulmadı, savrulmayacak Cumhuriyetim. 96 yıldır aynı gemide, aynı rotada, aynı bayrak altında büyüyen Cumhuriyetim. Ve Cumhuriyetimin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’üm.’’ Şeklinde konuştu. Ardından vatandaşlarla birlikte andımızı okuyarak sahneyi Ferhat Göçer’e bıraktı. 

FERHAT GÖÇER’DEN MUHTEŞEM KONSER

Akay’ın ardından sahneye çıkan ünlü sanatçı Ferhat Göçer, Çerkezköy halkının Cumhuriyet Bayramı ve Kurtuluş Günü coşkusuna ortak oldu. Ünlü sanatçı, söylediği birbirinden güzel şarkılarla konser alanını dolduran on binlere unutulmaz bir müzik ziyafeti çekti.