Kapaklı Gazetesi - Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ; “Kısıtlamalar nedeniyle çalışamayan esnafımız bırakın ev geçindirmeyi, iş yeri kirasını ve faturalarını bile ödeyemez durumda. Eşsiz Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ; “Kısıtlamalar nedeniyle çalışamayan esnafımız bırakın ev geçindirmeyi, iş yeri kirasını ve faturalarını bile ödeyemez durumda. Eşsiz keyfini sitemiz üzerinde ki en iyi siteleri ile çıkarabilirsiniz. Bu dönemde esnafımızın yanında durulmalı ve nakdi ücret desteği verilmeli” dedi.

“ESNAFIN IŞIĞI SÖNERSE, ÜLKEMİZ KARANLIKTA KALIR”

Esnafın sokağın sesi, ışığı olduğunu belirten Bozdağ; “Esnafın ışığı sönerse ülkemiz karanlıkta kalır. O ışığı söndürmeyelim. Bu dönemde esnaf olarak her daim devletimizin, milletimizin yanında durduk. Sağlık çalışanlarımızın ne tür fedakarlıklar yaptığını biliyoruz. Mart ayından bu yana halkımızın sağlığı için yapılan tüm düzenlemelere harfiyen uyduk. Sağlık için alınan tüm tedbirleri destekliyoruz, ancak salgının yayılmasını önlemek için faaliyetleri durdurulan kahvehane, kıraathane, internet cafe işletmecileri başta olmak üzere bu esnaf kesimine nakdi yardım yapılmalıdır. Bu esnaf zaten 7 aydır çok zor günler geçirdi. Esnafımızın ışığı söndürülmemelidir” dedi.

“BAĞ-KUR, SSK VE VERGİ ÖDEMELERİNDEN MUAF TUTULMALI”

Kapalı olduğu süre boyunca esnaf ve sanatkârların SSK, BAĞ-KUR ve vergi ödemelerinden muaf tutulması gerektiğini söyleyen Bozdağ, “Kısıtlamalar nedeniyle çalışmayan esnafımız bırakın ev geçindirmeyi, iş yeri kirasını ve faturalarını bile ödeyemez. Bu dönemde esnafımız ya kepenk kapatacak ya da nakdi desteklerle bir şekilde ayakta kalacak. Esnafın kira, elektrik, su ve doğal gaz faturalarını ödeyebilmesi için aylık nakdi yardım yapılmalı. Esnaf ve sanatkârlar kapalı oldukları bu dönemde SSK, BAĞ-KUR ve vergi ödemelerinden muaf tutulmalı. Ayrıca geçmiş dönem borçları için yapılandırmaya başvuran esnafın tüm borçları faizsiz olarak en az 1 yıl süreyle dondurulmalı.” şeklinde konuştu.