Kapaklı Gazetesi - Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 14 Nisan tarihinde üyelerine gönderilen ‘Ücretli maske’ ile ilgili bilgilendirme mesajına tepkiler büyüyor. Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında ÇTSO'nun üyelerine gönderdiği 'ücretli maske' mesajına bir tepki de İrmet Hospital Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Ahmet Türker’den geldi.

ÇTSO tarafından üyelere 14 Nisan tarihinde “Sn. Üyemiz, İşletmelerinizdeki maske ihtiyaçlarınız için http://ushas.com.tr/uruntalep.html adresinden sisteme kayıt olup ürün talebinde bulunmanız gerekmektedir. Maske adedi 0,85 Kuruş'tur.” Kısa mesajı gönderildi. Mesajın ardından ticaret odası üyeleri maskenin ücretli olarak satılmasına tepki gösterdi. Gün içerisinde Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, maske satışlarının odayla ilgisi olmadığını ifade ederek; “T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Tekirdağ İl Müdürlüğünden Odamıza iletilen yazıda işletmelerin çalışanlarına maske temini için Uluslararası Sağlık Hizmetleri A.Ş. (USHAŞ) üzerinden talepte bulunmalarının duyurulması istenmiştir. Bunun üzerine Odamız tarafından üyelerimize bilgilendirme kısa mesajı atılmıştır” ifadelerine yer vererek maske satışının odayla ilgili bir durum olmadığını belirtti.

TEPKİLER BÜYÜYOR

Öte yandan kendilerine mesaj gelen oda üyeleri de duruma tepkilerini dile getirdi. Gelen yorumlarda, ÇTSO'nun sıkıntılı günlerde üyelerinin yanında olması gerektiği ifade edildi. ÇTSO Meclisi eski üyesi ve İrmet Hospital Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Türker de konuyla ilgili şunları söyledi; “Halbuki Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın kendisi, maskeyi ucuza üreterek üye işletmelere ücretsiz dağıtmayı düşünebilirdi. Nerelere ne harcamalar yapılmıyor ki. Ticaret Odaları, üyelerini bugünlerde desteklemeli. Kibirden uzaklaşmak, eleştirilere açık olmak gerek. Hala geç kalınmış değil.” dedi.