Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) ile İstanbul Rumeli Üniversitesi arasında, eğitim işbirliği protokolü imzalandı. 

İmza törenine, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Aynural, İstanbul Rumeli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Serap Daş, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ve ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan katıldı.

Eğitim işbirliği protokolü Aynural ve Sözdinler tarafından imzalandı. Protokol çerçevesinde Çerkezköy OSB katılımcılarının ve birinci derece yakınlarının ön lisans, lisans, lisansüstü ve üniversitenin Sürekli Eğitim Merkezi eğitimlerine ilişkin gerekli teşvik ve yönlendirmelerin sağlanması amaçlanıyor. Protokol ayrıca, ÇOSB’de faaliyet gösteren katılımcılar ve bu firmalarda çalışanlar ile birinci derece yakınlarının, İstanbul Rumeli Üniversitesi’ne müracaat etmeleri halinde uygulanacak eğitim prosedürü ve kapsam maddesinde belirtilen eğitim programları için uygulanacak indirimleri de belirliyor.

ÜCRETLİ EĞİTİMLERDE %10 İNDİRİM

Protokole göre katılımcıların eğitim programlarına katılımlarına Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ve Üniversite ait yönetmelik düzenlemelerinde asgari kayıt kabul koşulları gözetilecek. Yüksek lisans eğitimlerinde adayın ALES puanı bulunmaması durumunda tezsiz yüksek lisans öğrencisi olarak kayıt yaptırabilecek veya özel öğrenci statüsünde ders alabilecek. Bu durumda özel öğrenci statüsünde azami 5 (beş) adet ders alınabilecek ancak ALES şartının öngörülen süre içerisinde yerine getirilemediği durumlarda ilgiliye aldığı dersleri belirtir transcript (not dökümü) düzenlenecek. Ücretli tüm eğitimlerde protokol kapsamındaki katılımcılara Üniversite Mütevelli Heyeti Başkanlığınca hak kazanılan mevcut burslar üzerinden % 10 indirim uygulanacak. Ön lisans ve lisans eğitimi için güz ve bahar dönemlerinde; tezsiz İş Sağlığı ve Güvenliği yüksek lisans eğitimi için güz, bahar ve yaz dönemlerinde yeni öğrenci kabulü olabilecek.