Kapaklı Gazetesi - Son zamanlarda artan kadın cinayetlerine dikkat çeken İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı, anlamlı bir etkinlik düzenledi. Düzenlenen etkinlikte hayatını kaybeden kadınlar için fidan dikildi.

İYİ Parti Çerkezköy Kadın Politikaları Başkanlığı tarafından 29 Ekim Spor Kompleksi arkasındaki yeşil alanda düzenlenen fidan dikim etkinliğine; İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı. Etkinlikte 20 adet fidan toprakla buluşturuldu.

“ONLARA MAALESEF SAHİP ÇIKAMADIK”

Fidan dikim etkinliği sonrası açıklamalarda bulunan İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, “Bugünün asıl amacı Orman Haftası kapsamında katledilen kadınlarımızı ağaçlarla yaşatmak amacıyla Kadın Politikaları Başkanlığımızın düzenlediği program kapsamında fidanları toprakla buluşturmak. Bugün diktiğimiz her ağaca ülkemizde katledilen kadınlarımızın isimlerini vereceğiz ve onların isimleri artık Çerkezköy’de bu alanda yaşayacak. Bizler onlara maalesef sahip çıkamadık. Onların yanında olamadık ama en azından bu ağaçlarla onların isimlerini bölgemizde yaşatmak için böyle bir program düzenlemek istedik” dedi.

“DAHA KAÇ KADIN, HANGİ SEBEPLE, NERELERDE KATLEDİLECEK?”

Cumhurbaşkanı kararı ile feshedilen İstanbul Sözleşmesi ile ilgili de konuşan Erseçkin, “Dün gece itibariyle İstanbul Sözleşmesi’nden ayrıldık. Hal böyle olunca konumuz ve etkinliğimiz daha da bir anlam kazandı. İstanbul Sözleşmesi’nin arkasındayız ve İstanbul Sözleşmesi’nin ülkemizde yaşatılması için sonuna kadar ant içeriz ki arkasında olacağız. İnşallah bundan sonra Türkiye’de başta kadınlar, çocuklar olmak üzere hiçbir canlının katledilmemesi için elimizden gelen bütün mücadeleyi vereceğiz. Daha kaç kadın, hangi sebeple, nerelerde katledilecek? Buna bir son verilmeli” dedi.