Kapaklı Gazetesi - “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, 15 Temmuz’un ülkemizin geleceğine kast eden hainlere karşı devlet- millet el ele vererek kazanılmış bir zaferin yıldönümü olduğuna dikkat çekti. 

Kozuva mesajında şunları kaydetti: 

“Değerli üyelerimiz, 15 Temmuz’da kahraman milletimiz, dillere destan direnişi ile hem bir darbe girişimini püskürtmüş hem ülke demokrasisine ve hukuk devleti yapısına canını pahasına sahip çıkmıştır. 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimine karşı ilk harekete geçen, demokrasiden yana tavır alan meslek örgütlerinin başında da bağlı bulunduğumuz TOBB ve paydaş oda ve borsalarımız yer almıştır.

Toprak altında kalan 2 işçinin cansız bedenine ulaşıldı Toprak altında kalan 2 işçinin cansız bedenine ulaşıldı

O gece yapılan açıklamalarda “milletin iradesi ve demokrasi dışında hiçbir iradeyi tanımıyoruz. Gün demokrasiye sahip çıkma günüdür!” mesajımızı TOBB ile birlikte Çerkezköy TSO olarak biz de açıklamış, daha ilk andan itibaren darbe girişimini kabul etmediğimizi, demokrasiden ve seçilmiş hükümetimizden yana olduğumuzu büyük kararlılıkla ilan etmiştik. Bugün de aynı kararlılıkla gücünü sandıktan, yetkisini milletten almayan hiçbir bir idareyi asla meşru kabul etmiyoruz. 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak, 15 Temmuz 2016 gecesi Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, üst kuruluşumuz TOBB ve diğer paydaşlarımızla birlikte; milletimizle el ele demokrasimize ve hukuk devletimizin yapısına kasteden hain ve alçak saldırıyı nasıl püskürtmüş isek bugün de aynı azim ve kararlılıkla devletimizin yanında, milletimizle el ele görevimizin başındayız. 
Sayın Cumhurbaşkanımızın "Türk demokrasisinin bir daha böyle menfur saldırılara maruz kalmaması için sorumluluk sahiplerinin, özellikle sorumluluk duygusuyla hareket etmesi büyük önem arz ediyor” sözünü de çok önemsiyoruz…  

İş dünyası temsilcileri olarak, iki seneden beri pandemi sebebiyle dünyayı kasıp kavuran; savaş sebebiyle de kriz boyutuna ulaşan ekonomik dalgalanmalara karşı yürüttüğü ekonomik politikalarda; kalkınmaya yönelik üretim istihdam ve ihracat seferberliğinde; dünyada dengelerin yeniden kurulma mücadelesinde “Türkiye olmadan olmaz” diyerek yürüttüğü başarılı dış politikalarında her daim devletimizin yanındayız…
Ülkemize, devletimize ve aziz milletimize hizmet uğrunda var gücümüzle çalışmaya, üretmeye istihdam oluşturmaya devam edeceğiz.

Değerli üyelerimiz, 
15 Temmuz gecesi, aziz milletimizin muhteşem direnişiyle demokrasi ve milletin iradesi dışında bir seçeneğe boyun eğmediğini, eğmeyeceğini tüm dünyaya ispat ederken bu amansız mücadele vücudunu tanklara, mermilere siper eden kahramanlarımızın destansı mücadelesini ve cesaretini de unutmuyoruz. Bu vesileyle 15 Temmuz'un 6. yıldönümünde, ülkemizin demokrasisine, ekonomisine ve istikrarına birlik ve bütünlüğüne kast etmiş hain darbe girişimini bir kez daha nefretle kınıyor, bütün bu değerlerimize sahip çıkan Çerkezköy, Kapaklı ve Saray’daki üyelerimize, saygıdeğer Tekirdağ halkına ve aziz milletimize teşekkür ediyoruz.
Bu destansı mücadelede ve vatanımızın savunmasında hayatlarını veren aziz şehitlerimize cenabı Hak’tan rahmet, kıymetli ailelerine sabırlar diliyor, gazilerimizi saygıyla ve minnetle anıyoruz.